Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Memorijal „Mićan Nedović“ u bilijar klubu „Safe“

pehar
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.03.2016. u 11:55

Naredna dva dana u nikšićkom bilijar klubu „Safe“ biće organizovan memorijalni turnir „Mićan Nedović“, u čast našeg sugrađanina koji bio jedan od najboljih bilijar igrača sa ovih prostora. 

Turnir počinje sjutra od 10h kada će startovati kvalifikacioni dio Memorijala. Učešće je prijavilo oko 40 takmičara iz Crne Gore i Srbije.

„ U nedjelju, takođe od 10h , počinje finalni  dio turnira na kojem će učestvovati 16 najboljih. Igraće se popularna „devetka“. Obezbjeđene su novčane nagrade za prva četiri mjesta, kao i pobjednički pehar“, kaže za portal Onogošt Radovan Vučeković, ispred organizatora turnira, dodajući da im je cilj da turnir postane tradicionalan, a narednih godina i sa mnogo većim brojem učesnika.

Mićan Nedović bio je šampion Jugoslavije i osvajač brojnih internacionalnih turnira u „karambolu“ , a u jednom trenutku bio je i 28. na evropskoj rang listi.

Vučeković podjseća da je Nedović prvi donio u Nikšić profesionalne bilijar stolove. U organizaciji turnira učestvovala je i njegova porodica koja je obezbijedila dio sredstava za novčani dio nagrade. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.
Elektroprivreda iz Nikšića ostvarila je pobjedu drugog takmičarskog dana ligaških takmičenja Šahovskog saveza u Herceg Novom.