Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Ministarstvo sporta sufinansira do 70 odsto članarine za djecu koja se bave sportom

ezv2d7pwsamwzkw
gov.me/S. Matić
  • Autor onogost.me
  • 31.05.2020. u 11:54

Ministarstvo sporta i mladih sufinansiraće do 70 odsto iznosa članarine za djecu koja se bave sportskim aktivnostima u okviru sportskih klubova.

Sufinansiraće se članarina za djecu rođenu 2006, 2007, 2008, 2009, 2010. i 2011. godine, koja za vrijeme važenja ove Odluke mogu najviše tri puta promijeniti vrstu sporta ili sportski klub.

Sportski klubovi u okviru kojih će se sufinasirati članarina izabraće se putem javnog poziva, koji će biti raspisan u roku od 30 dana od dana donošenja ove Odluke.

“Pravo prijave na javni poziv ima sportski klub, nakon proteka roka od jedne godine od dana osnivanja, ako obavlja sportsku djelatnost u sportu koji je razvrstan u I i II kategoriju sportova koji su na programu Olimpijskih igara, i to: vaterpolo, atletika, košarka, boks, odbojka, jedrenje, rukomet, karate, fudbal, skijanje, džudo, tenis. Pravo prijave ima i klub koji ima najmanje jednu seniorsku ekipu u kolektivnom sportu, odnosno najmanje jednog seniora takmičara u pojedinačnom sportu, koji učestvuju u sistemu takmičenja koje organizuje nadležni nacionalni sportski savez, sastavljenu od sportista registrovanih kod tog saveza. Takođe i oni koji u odnosu na broj djece koju prijavljuje za sufinansiranje ispunjava zakonske uslove u pogledu prostora, kadra i opreme”, pojašnjavaju u Ministarstvu sporta.

U sportskom klubu koji se sufinansira, kako se dodaje, mjesečna članarina ne smije biti veća od prosječne mjesečne članarine tog kluba u prethodnoj godini. Ukoliko je prosječna mjesečna članarina u prethodnoj godini veća od šest procenata prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini., smatraće se da je u tom klubu prosječna mjesečna članarina u prethodnoj godini iznosila 6 odsto prosječne mjesečne neto zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini. Mjesečna članarina neće se sufinasirati ako u prethodnih šest mjeseci taj klub nije naplaćivao članarinu, odnosno ako je članstvo bilo besplatno.

“Sredstva za sufinansiranje članarine obezbjeđuju se u budžetu Ministarstva sporta i mladih, a sportskom klubu uplaćuju se u tekućem mjesecu za prethodni, nakon što taj klub dostavi dokaze da se dijete u okviru tog kluba bavilo sportskim aktivnostima u periodu za koji se isplata sredstava vrši. Ovom inicijativom želimo da proširimo bazu naših sportista, omogućimo djeci da se još više bave sportom, pružimo pomoć roditeljima, a ujedno i damo podršku sportskim klubovima. Uvjeren sam da na ovaj način gradimo zdravu i blistavu budućnost naše države, kao i da formiramo nove crnogorske šampione”, istakao je ministar sporta i mladih Nikola Janović.

Iz Ministarstva takođe podsjećaju da uskoro slijedi i javni poziv koji će biti objavljen u roku od 30 dana od objavljivanja Odluke na sajtu Ministarstva sporta i mladih, odnosno od juče.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.