Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikola Blečić: Ultimate Fight prije svega treba da se voli

912662_1519626188334497_340374619_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 26.12.2015. u 12:45

Mješovite borilačke vještine, poznatije kao Ultimate Fight, uzimaju sve više maha među našim sugrađanima, a to najbolje potvrđuju članovi “Prometeja”, do sada jedinog kluba ove vrste u našem gradu. 

Među ovim momcima koji vrijedno treniraju sport koji čine kombinacije velikokog broja borilačkih vještina,  posebno se istakao Nikola Blečić. On sa svojim kolegama, polako ali sigurno, ispisuje novu stranicu nikšićkog sporta, a nagrada za uloženi trud se konkretizovala na nedavno održanim  turnirima u Nišu, gdje je Nikola trijumfovao nokautom u prvoj rundi, te Vrbasu, gdje je osvojio zlatnu medalju .  

“Učestvovao sam na više takmičenja u zemljama regiona i ostvario jako dobre rezultate. Naveo bih prije svih prethodna dva, Medjunarodni turnir Fight games 6, održan u Vrbasu, koji je bio jako kvalitetno organizovan. Osvojio sam zlato u kategoriji do 84kg sa tri dobijena meča, od toga dva sa završetkom već u prvoj rundi. Finalna borba je ujedno i bila borba večeri, posle koje sam i proglašen za šampiona za 2015-tu godinu. Turnir NFC Nissus Fighting Championchip bio je jak regionalni turnir u semipro i pro kategorijama. Okupio je 20 boraca. Ja sam radio sa dosta iskusnijim borcem, koji iza sebe ima dosta mečeva. U borbi sam uspio da nametnem svoj stil i meč priveo kraju u svoju korist tehničkim nokautom u prvoj rundi”, ističe Blečić.

Nikola i drugovi uz pomoć trenera Ivana Femića, koji je i osnivač kluba, ne štede ni vremena ni truda na uzdizanju kluba već dvije godine, od kada je krenuo sa radom.

“Mješovitim borilačkim vještinama- MMA sam počeo da se bavim prije dvije godine, kada se i osnovao naš MMA klub Prometej.  Ovaj sport prije svega treba da se voli i da budete maksimalno posvećeni da biste mogli ostvariti uspjeh i napredovati u svim segmentima, a pored te osnove neophodan je i veliki rad na kondiciji, snazi, izdržljivosti, tehnikama, kao i motivisanost i podrška koji su takodje bitni. Posebnu zahvalnicu za svoj lični uspjeh dugujem svom treneru Ivanu Femiću, koji mi je pomogao da budem maksimalno spreman fizički i psihički kao i momcima iz kluba”, navodi Nikola.

Minuli rezultati su dokaz da se ozbiljno radi u klubu, ali uslovi za trening svakako mogu biti bolji. Sada kada su Nikola i drugovi pokazali da mogu da pariraju kolegama u regionu, zasigurno zaslužuju i veću pomoć i razumijevanje.  

“Uslovi za trening su, kao u većini borilačkih sportova, ne bas sjajni. Treniramo u maloj sali sa dosta oskudnom opremom ali uspjesi se nižu što znači da smo maksimalno posvećeni i da naš trener i više nego dobro radi svoj posao. U planu imamo izgradnju nove sale gdje je potrebna i finansijska podrška. Pozvao bih i sve zainteresovane da nas posjete, ili se učlane i postanu dio našeg tima”, poručuje do sada najuspješniji borac ovog kluba.

Početkom naredne godine Nikolu i ostale takmičare očekuje dosta profesionalnih turnira na kojima će učestvovati, a mlada nada ovog sporta  obećava da će dati sve od sebe  da se pokažu u najboljem svijetlu.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".