Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikoli Maloviću stipendija Karate saveza

1_105_0
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 03.03.2020. u 13:40

Karate savez će u 2020. godini stipendirati 14 karatista i za to će izdvojiti 18,2 hiljade eura, saopšteno je iz te asocijacije.

Stipendisti Karate saveza su Marina Raković, Jelena Maksimović, Dragana Konjević, Mario Hodžić, Nikola Malović, Nenad Dulović, Bojan Bošković, Nemanja Mikulić, Ilija Radonjić, Milena Jovanović, Vladimir Mijač, Mijat Vojvodić, Biserka Radulović i Jovana Marić.

Predsjednik Ivan Krstajić podsjetio je da je asocijacija na čijem je čelu prošle godine stipendirala devet takmičara.

“Među stipendistima imamo prvaka svijeta, vicešampione Evrope u borbama i katama, osvajače medalja na šampionatima Evrope i svijeta. Imamo takmičare koji su blizu vize za olimpijske igre u Tokiju”, rekao je Krstajić na konferenciji za novinare.

On je naglasio da je karatistima stipendija izuzetno značajna, moralna i finansijska satisfakcija, podsjećajući da karate nije komercijalni sport.

“Za naše takmičare stipendija je izuzetno bitna, satisfakcija za sve uloženo i motiv za još jači rad. Ukupan budžet za stipendije je 18,2 hiljade eura”, rekao je Krstajić.

On je najavio da seniore od petka čeka novi izazov – Balkansko prvenstvo u Beogradu.

“Idemo sa 36 takmičara i očekujem dobre rezultate. To je svakako dobar test, ali i priprema za Evropsko prvenstvo u Bakuu”, kazao je Krstajić.

Direktor direktorata za sport Ministarstva sporta i mladih Miloš Lalević, kazao je da se 14 karatista nalazi među 276 stipendiranih sportista koje ove godine ministarstvo kroz programe nacionalnih sportskih saveza sufinansira.

On je precizirao da je Ministarstvo sporta i mladih za tu namjenu opredijelilo 400 hiljada eura.

“To je rekordan broj i iznos za stipendije. Rekordno je i izdvajanje za Karate savez, kao i podrška programa nacionalnim sportskim savezima”, rekao je Lalević.

On je naglasio da karatisti ostvaruju ozbiljne rezultate i da su ponosni na njih.

Srebrni sa Evropskog prvenstva u Budimpešti, Vladimir Mijač kazao je da mu je velika čast da je stipendista Karate saveza.

“Hvala Ministarstvu sporta i mladih i Karate savezu što prate naše rezultate i na pravi način ih vrednuju. To nam je veliki motiv za kvalitetan rad, da damo sve od sebe u narednom periodu i da se na narednim takmičenjima pokažemo u najboljem svjetlu. Drago mi je što je iz godine u godinu broj stipendista veći”, rekao je Mijač.

Najbolji crnogorski sportista za prošlu godinu, Mario Hodžić kazao je da stipendije predstavljaju dodatan motiv za još jači rad i ostvarivanje još boljih rezultata.

“Hvala Ministarstvu sporta i mladih koji su nam dodijelili stipendije, a matičnom savezu što nas je opdabrao za stipendiranje”, kazao je Hodžić.

 

Izvor: Mina

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.