Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšić domaćin stonoteniske Balkanijade za mlađe seniore

13816982_622979564531370_109139229_n
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 22.07.2016. u 11:53

Danas je u zgradi opštine Nikšić upriličeno potpisivanje sporazuma  o pokroviteljstvu  Balkanskog prvenstva za mlađe seniore u stonom  tenisu koje će se održati u našem gradu od 18. do 22. avgusta. 

Sporazum je potpisan između Opštine Nikšić i Balkanske stonoteniske unije, a potpisivanju su prisustvivali i predstavnici Stonoteniskog saveza Crne Gore.

Generalni sekretar Balkanske Stonoteniske unije, Milorad Trpkovski, izrazio je zadovoljstvo što će Nikšić biti  organizator šampionata.

„To je seniorski šampionat. Odlučeno je da ne igraju najbolji igrači već da se da prilika mlađim igračima. Želim da prenesem pozdrave i predsjednika Balkanske stonoteniske unije koji nije mogao da dođe, a koji je poželio uspjeh. Zahvalio bih se i Stonoteniskom savezu Crne Gore jer prvi put organizuje šampionat i za juniore i seniore. Biće ovdje i nova oprema koja je samo korištena u Tivtu. Dodao bih i da je stoni tenis po broju članova prvi sport u svjetskoj federaciji. Ovdje će doći isto kvalitetni igrači sa vrha stonog tenisa, među njima i Rumunke, zvanične prvakinje Evrope . Moram da dodam da će se tih pet dana igrati i ekipno i mješovito, dubl, mješoviti dubl. A posebno bih naglasio da ovaj sport animira i djecu i starije“, kazao je Trpkovski i dodao da očekuju oko 100 učesnika iz 10 zemalja, te da očekuje da će šampionat biti organizovan na visokom nivou.

Ispred Opštine, potpredsjednik Radoš Šućur, izrazio je zadovoljstvo što će Nikšić krajem avgusta biti prijestonica stonog tenisa na Balkanu.

„Nama je zadovoljstvo da budemo domaćini. Očekujem i da svi građani biti domaćini i da biti dobri uslovi. Prvi put će se koristiti obnovljen hotel „Onogošt“, takođe imamo i novi bazen  u Sportskom centru jer Nikšić ulaže i u privredu, sport, kulturu.  Dodao bih i da  Nikšić u takmičarskom smislu  nema neke stonoteniske rezultate , ali će sigurno posle ovog šampionata mnogi pohađati stonoteniske časove i da će se Nikšić pokazati i u ovom sportu kao u ostalim“, rekao je Šućur i prenio pozdrave predsjednika Grbovića koji nije mogao da prisustvuje.

Generalni sekretar Stonoteniskog saveza Crne Gore, Nenad Raičević, poručio je da je prijatno iznenađen gostoprimstvom lokalne uprave.

„Ja bih istakao jedan detalj koji je jutros dogovoren, a to je da će Sportski centar ustupiti takmičarima novi bazen koji je jedan od najljepših u okruženju. Što se tiče organizacije imamo iskustvo iz Tivta gdje smo se, kako naši gosti kažu dobro pokazali, pa se nadam da će tako biti i ovaj put. Velika zahvalnost i potrpredsjedniku Šućuru i gospodinu Grboviću“, rekao je Raičević i rekao da će Nikšićani moći da uživaju u stonom tenisu.

Na potpisivanju je najavljen i Kongres Balkanske Stonoteniske unije koji će se održati 20og avgusta.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.