Nikšić domaćin takmičenja u Street Workout-u i Calisthenics disciplinama

milos_i_street_work_out1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 27.06.2017. u 06:34

U organizaciji Gimnastičkog kluba "Montenegro Street Workout" i uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore, u Nikšiću će 13. jula biti održano takmičenje u Street Workout-u i Calisthenics disciplinama (vid gimnastike).

Kako su najavili organizatori, učesnici će pokazati svoju vještinu u park-šumi Trebjesa, gdje se nalazi Prvi Street Workout park, koji je izgradilo Ekološko udruženje mladih “Zeleni centar”.

Glavni cilj takmičenja je promocija Calisthenics-a (Vid gimnastike) i zbog toga najviše pažnje se daje vježbama sa ponavljanjima (zgibovi, propadanje, apsolutni zgibovi, sklekovi i čučnjevi za djevojke) kako bi se mogao prijaviti, aktivirati i motivisati što veći broj mladih da se bave ovom vrstom sporta.

 

Takmičenje obuhvata šest disciplina i to:1. Zgibovi; 2. Propadanje; 3. Apsolutni zgibovi; 4. Sklekovi; 5. Čučnjevi/Trbušnjaci za djevojke; 6. Freestyle

Prijave za takmičenje mogu se poslati do 9. jula na mejl [email protected] ili u inbox stranice Ekološko Udruženje mladih “Zeleni centar”.

Za prva tri mjesta obezbijeđene su medalje, diplome i pehari od strane Gimnastičkog kluba “Montenegro Street Workout”, uz podršku Ministarstva sporta Crne Gore.

A, za prva dva mjesta u najatraktivnijoj disciplini Freestyle, pored medalja i pehara, obezbijeđene su ulaznice za najatraktivnije festivale u Nikšiću – Lake fest i Bedem fest.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na juče održanom VII Grand prix Montenegro u Herceg Novom, na kojem je učestvovalo 683 takmičara iz 49 klubova iz šest država, takmičari Karate kluba Jion ostvarili su zapažen rezultat.
Juče je u Tivtu održan Međunarodni džudo turnir "Tivat open 2022" u konkurenciji poletaraca, pionira, kadeta i junira, a takmičari Džudo kluba "Trebjesa" osvojili su 22 medalje.