Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićki džudisti pokorili Herceg Novi

viber_slika
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 08.02.2016. u 18:45

Ako se nečim nikšićki sport ponosi onda su to svakako džudisti. Momci i djevojke koji se sa svakog turnira i prvenstva bilo nacionalnog ili međunarodnog vraćaju u Nikšić sa osvojenim medaljama. Tako je bilo i juče u Igalu na Međunarodnom džudo Kupu "Mimoza 2016".

Na turniru je učestvovalo 630 takmicara iz 37 klubova iz Crne Gore, Srbije, BiH i Hrvatske. Nikšić su predstavljala i četiri nikšićka kluba “Akademik”, “Trebjesa”, "Onogošt", "Straševina".

Takmičari “Akademika” osvojili su 39 medalja 20 zlatnih, 11 srebrnih i 8 bronzanih kao i 7 pehara u konkurenciju mlađih poletaraca, poletaraca, starijih pionira, starijih pionirki, kadetkinja, juniorki i pehar za najbolju ekipu na turniru. Zlatne medalje osvojili su: Guzina Vanja, Vujović Ana , Marković Marina, Tadić Anđela , Vujović Ana, Gardašević Tamara, Milić Kristina, Tamara Gardašević , Milić Kristina, Golubović David, Božović Bogdan , Beriša Muhamed , Tadić Luka, Abazović Aleksa, Crvenica Ilija, Đurđevac Filip, Golubović Vidoje , Mazić Jovan , Gušić Marko.

“Pored međunarodnih takmičenja od početka 2016 godine na kojima Akademik pronosi slavu džudo sporta i na kojima je ostvario zapažene rezultate, džudo kup mimoze tradicionalni 34. je prvo domaće takmičenje na kojem svo izveli mlađe takmičare koji su pokazali izvanredan kvalitet i da se u Akademiku radi sistemski organizovano od najmlađih pa do seniora. Možemo konstaovati da u Akademiku imamo dostojne naslednike Pantiću, Gušiću, Mrvaljeviću i ostalima. Ako se po jutru dani poznaju ovo će biti još jedna godina u znaku Akademika”, kazao je Novice Milovića, direktor Akademika.

Takođe, i Dzudo klub "Trebjesa" je sa 45 takmičara postigao izvanredne rezultate. U sveukupnom plasmanu, zauzeli su drugo mjesto, odmah poslije "Akademika". Osvojili su 23 medalje: 8 zlatnih, 7 srebrenih, 8 bronzanih. Prva mjesta osvojili su: Ostojić Novak, Janjušević Jovana, Jeftic Komnen, Tomić Aleksandar, Gušić Milica, Zmajević Jovanka, Mustajbašić Maida.

Na Kupu "Mimoza 2016", sa 22 takmičara učestvovao je i džudo klub "Straševina" i osvojio 11 zlatnih 2 srebrne i 5 bronzanih medalja.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.
Crnogorski savez sportske rekreacije “Sport za sve” organizovao je rekreativni višeboj, masovnu manifestaciju koja je proteklog vikenda u Sutomoru okupila 216 rekreativaca iz svih krajeva Crne Gore.