Novo priznanje za KK Fokus: Saša Bojović na spisku reprezentacije za EP

f1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2018. u 07:01

Juniorska karate šampionka Crne Gore u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji i članica Fokusa, Saša Bojović, pozvana je da brani boje reprezentacije na 46. Evropskom prvenstvu za juniore i kadete, koji se održava u danskom Alborgu od 8. do 10. februara naredne godine.

Naša sugrađanka će se u narednom periodu pripremati za šampionat Starog kontinenta a prvu aktivnost u narednoj godini imaće od 2. do 6. januara, kada će učestvovati u Sarajevu na jednom od najvećih karate seminara.

“Očekujem što bolji plasman na Evropskom prvenstvu jer sam i te kako svjesna koliki će on značaj imati za moju dalju karijeru i budućnost. U sklopu reprezentacije imaću dva ciklusa priprema tokom zimskog raspusta. Takođe, imaću izuzetno zahtjevno i teško takmičenje Grand Prix Croatia koje će se održati od 11. do 13. januara naredne godine i koje će za mene predstavljati odličnu provjeru pred Evropsko prvenstvo”, istakla je Bojovićeva.

Saša će biti jedina takmičarka iz našeg grada, ali pošto Karate savez Crne Gore nije u mogućnosti da obezbijedi finansije za ovo takmičenje, troškove njenog aranžmana u iznosu od 1.050 eura snosiće takmičarka, njeni roditelji i matični klub.

“Naš klub je za pomenuto prvenstvo na spisku selektora imao još tri takmičara, ali zbog izuzetno velikih troškova nastupa koji su u ovom trenutku utopija za sve nas, nastupaćemo samo sa Sašom Bojović, koja će biti jedina predstavnica našeg grada. Nadamo se da će prijatelji kluba, privredni subjekti i opština Nikšić iskreno shvatiti našu situaciju i pomoći ovaj mladi i izuzetno uspješni klub”, kazao nam je njen trener Dejan Ivanović.

Ovo je svakako još jedan veliki rezultat i podstrek za mladi klub iz našeg grada koji u ovom trenutku okuplja oko 110 članova svih kategorija i uzrasta, a od kojih su čak 19 članovi reprezentacije Crne Gore.

“Zahvaljujući njima, njihovom entuzijazmu i ljubavlju prema sportu, klub konstantno napreduje i razvija se, a zalaganjem svih ljudi u klubu i osmišljenim radom stručnog štaba, klub je dokazao kako se sa “gole ledine” može formirati uspješna sportska organizacija i sportski kolektiv za primjer. U prilog pomenutom govori podatak da smo u godini na izmaku učestvovali na 12 međunarodnih turnira gdje smo se sa 11 vratili sa nekom od medalja. Naš klub ima najveći broj reprezentativaca Crne Gore računajući sve sportske klubove u gradu, a naši kadeti su prvaci Crne Gore, a sa istim uspjehom se mogu i pohvaliti i naše juniorke”, istakao je Ivanović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na XVI međunarodnom memorijalnom turniru “Miloš Stanković 2023”, na kome je učestvovalo 510 takmičara iz 33 kluba, džudisti Akademika ukupno su osvojili 23 medalje od čega 13 zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih.
Na juče održanom Međunarodnom džudo turniru "Miloš Stanković", na kojem ne učestvovalo je 510 takmičara iz 35 klubova, najmlađi džudisti "Straševine" ostvarili su zapažen rezultat.