Održan 4. Nikšićki triatlon: Takmičenje obilježili rekordi

triat
  • Autor onogost.me
  • 15.08.2018. u 15:19

Četvrti po redu Nikšićki triatlon održan je 11. avgusta, na kom je učestovalo više od 30 zaljubljenika u ovaj sport.

Takmičenje je imalo međunarodni karakter jer su pored takmičara iz Crne Gore učestvovali i trijatlonci iz Bosne i Hercegovine, Rumunije, Srbije i Rusije, a organizovano je u disciplinama Sprint triatlonu (750 m plivanje, 20 km biciklizam i 5 km trčanje) i Super sprint triatlonu (375 m plivanje, 7 km biciklizam i 2,5 km trčanje).

U disciplini Super sprint triatlon u muškoj konkurenciji je pobijedio najbolji crnogorski triatlonac Luka Ćupić iz TK X Herceg Novi, drugo mjesto je zauzeo Aleksa Maliković iz TK Nikšić, dok je treći bio Mustafa Jamak iz Bosne i Hercegovine.

U kategoriji žena pobjedila je Ekaterina Ivanina iz Rusije, koja je ujedno i najmljađi takmičar, a drugo mjesto je zauzela Tamara Mitrović iz TK Podgorica.

U disciplini Sprint triatlon u muškoj konkurenciji je pobijedio Dragan Jovanović iz TK Kotor, drugo mjesto je zauzeo njegov klubski drug Miloš Komnenić, dok je treći bio Nikola Pavlović iz TK Podgorica.

U kategoriji žena pobijedila je Jelena Tomašević iz TK X Herceg Novi, dok je drugo mjesto zauzela Anđelja Delibašić iz BK Budućnost.
Osim Alekse Malikovića, TK Nikšić je po prvi put na Nikšićkom triatlonu predstavljao i Dušan Stupar koji je zauzeo sedmo mjesto na Super sprint triatlonu.

“Rekordan broj učesnik je jasan pokazatelj da interesovanje za Nikšićki triatlon raste iz godine u godinu. Veliki broj domaćih i stranih mladih takmičara dolaze u Nikšić, koji se svrstava u crnogorski centar za razvoj i promociju mladih u triatlonu. Zahvaljujemo se triatloncima iz TK Podgorice, TK Kotor i TK X Herceg Novi na odzivu. Ove godine nas je vrijeme dobro poslužilo i pokušali smo da ukombinujemo triatlon takmičenje sa Lake fest-om i nadamo se da su svi u tome uživali. Uskoro ćemo objaviti datum i za peti jubilarni Nikšićki triatlon 2019”, poručuju iz organzacionog tima TK Nikšić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na XVI međunarodnom memorijalnom turniru “Miloš Stanković 2023”, na kome je učestvovalo 510 takmičara iz 33 kluba, džudisti Akademika ukupno su osvojili 23 medalje od čega 13 zlatnih, četiri srebrne i šest bronzanih.
Na juče održanom Međunarodnom džudo turniru "Miloš Stanković", na kojem ne učestvovalo je 510 takmičara iz 35 klubova, najmlađi džudisti "Straševine" ostvarili su zapažen rezultat.