Održan Grand Fight Montenegro pred malobrojnom publikom

kik_4
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 09.09.2016. u 18:37

Iako je proteklih dana Međunarodni turnir u borilačkim vještinama najavljivan kao veliki borilački spektakl, nakon svega viđenog čini se da je pravi spektakl ipak izostao. 

Prije svega, slaba posjeta od stotinjak gledalaca bacila je sjenku na same borbe koje su koliko toliko opravdale poziv na događaj.

Grand Fight Montenegro je turnir koji se po prvi put organizovan u Crnoj Gori, a okupio je borce iz Rusije, Ukranije, Španije, Srbije, Bjelorusije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Veče je obilježila borba za titulu prvaka svijeta u MMA kategoriji do 70 kilograma, između Rusa Ivana Kazačenka i Španca Cezara Alonsa. Ruski borac je već u prvoj rundi nokauritao protivnika i lako je stigao do šampionskog pojasa koji mu je uručio potpredsjednik nikšićke opštine, Radoš Šućur.

Viđena su i tri boks meča u srednjoj, teškoj i super teškoj kategoriji. Ruslan Šeljev, borac iz Bjelorusije u srednjoj kategoriji savladao je Aleksandra Jankovića iz Srbije, u teškoj kategoriji Ukrajinac Artom Redko protiv Adila Rusidija iz Bosne i Hercegovine do pobjede je stigao nokautom, a u super teškoj kategoriji Rus Jevegenij Orlov, 215 centimetara visok i 155 kilograma težak lako je izašao na kraj sa Tomom Vlaovićem iz Srbije.

Održana su i tri kik/boks meča. Rua Pavel Gavrilov poražen je od Mukurime Gurela iz Turske. U kategroji do 86 kilograma, borac iz Crne Gore Mensur Murić bio je bolji od Predraga Jevtića iz Srbije.

Po komenatrima mnogih, jedna od najboljih i najžešćih borbi večeri bio je duel dama, Ruskinje Justine Grački koja je savladala Ukranijnku Olgu Gavriš.

Organizator, Dimitrij Karpov, generalni direktor Grand sport central firme, kazao je da su odlučili da se turnir održi u Nikšiću, jer je to grad borilačkih sportova.

“Mi smo veoma radosni što se nalazimo ovdje, imali smo mnogo posla oko priprema. Borci su došli iz svih krajeva svijeta, i nama je veoma drago što je to baš tu u Nikšiću. Ovo je samo jedan korak, i prva etapa, predstoje nam i Slovenske igre 2017. godine u Budvi. Ove godine u decembru u Beogradu biće organizovane ženske borbe, a što se tiče Budve, Slovenske igre biće krajem maja”, zaključio je Karpov.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na 18. Međunarodnom karate turniru "Kup Nikšića 2022", koji je održan u nedjelju, takmičari Karate kluba Fokus osvojili su 11 medalja, od čega su četiri zlatne, jedna srebrna i šest bronzanih odličja.