Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održan prvi “Night run” u Nikšiću

nocna_trka1
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 13.07.2016. u 06:57

Prva atletska trka “Night run 2016 Nikšić” sinoć je okupila veliki broj takmičara i svrstala Nikšić na mapu svjetskih gradova u kojima su noćne trke u ekspanziji.

Pobjednik trke na stazi dugoj 2,5 kilometra u muškoj konkurenciji je Jakov Mijanović, drugi je bio Mirko Milošević, a treći Dragan Drašković. Kod žena na istoj dionici najbolja je bila Rada Miladinović, zatim Nikolina Despotović, a treće mjesto osvojila je Mileva Stojanović. 

Pobjednici u štafeti su Miloš Zindović, Vuk Gutović i Dušan Kaluđerović. Trka je počela na Trgu Šaka Petrovića, a cilj je bio na Gradskom stadionu.

U kategoriji 6 - 10 godina za djevojčice, staza je bila duga 300 metara, a slavila je Tamara Marković, druga je bila Ana Gojković, dok je treće mjesto zauzela Jelena Miladinović. Kod dječaka prvi je bio David Filip, drugi Pavle Popović, a treće mjesto pripalo je Vukašinu Pajoviću.

Kada je u pitanju trka na 800 metara za djevojčice u kategoriji 10 - 15 godina, pehar je osvojila Ivana Miladinović, Mileva Gojković je bila druga, a Ranka Pejanović treća. Kod dječaka najbolji je bio Vasko Marković, drugi Sreten Pješčić, a treće mjesto pripalo je Jovanu Miladinoviću.

Organizatori ovog događaja su nevladina udruženja Omladinski klub Nikšić i Triatlon klub "Nikšić", a nakon trke organizovan je koktel na terasi hotela “Onogošt” gdje su uručene medalje i pehari najboljima.

Ispred organizatora Miroslav Stanišić zahvalio se partnerima i volonterima i čestitao održavanje prve noćne trke u Nikšiću.

“Cilj ovog događaja je, prije svega, bio promocija atletike u Crnoj Gori kao kraljice sporta. Takođe, bitno je da u periodu kada postoji sve veći problem sa brojnim fizičkim bolestima uzrokovanih slabom fizičkom aktivnošću kao što je gojaznost, željeli smo da poručimo da bi svi trebalo da se bave atletikom”, rekao je Stanišić i zahvalio se Opštini Nikšić i Sekretarijatu za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, upravi hotela “Onogošt” na ustupljenom prostoru za dodjelu nagrada, fudbalskom klubu “Sutjeska”, kao i brojnim medijima koji su ispratili ovu revijalnu manifestaciju. 

On se zahvalio i organizaciji Biciklo.me, sa kojom je organizovan prvi nikšićki Critical Mass, i tom prilikom najavio održavanje idućeg krajem mjeseca.

Jedna od takmičarki, Dijana Gardašević, rekla je da se za trku prijavila, jer se bavila sportom dugo godina.

“Rekreativno se bavim već 15 godina sportom. Bavila sam se džudom, nešto malo atletikom jer volim sport. Drago mi je što se ovako nešto organizuje kod nas i jako sam zadovoljna sve je bilo u najboljem redu. Nadam se da će biti i sledeće godine”, poručila je Dijana.

U trci je učestvovao i takmičar iz Podgorice Mirko Milošević, koji se rekreativno bavi trčanjem već dvije godine.

“Ova trka se prvi put organizuje u Nikšiću i otuda i moje interesovanje za nju. Dugo vremena posjećujem slične manifestacije. Sve je ok, zadovoljan sam organizacijom“, rekao je on svoje utiske.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.
Crnogorski savez sportske rekreacije “Sport za sve” organizovao je rekreativni višeboj, masovnu manifestaciju koja je proteklog vikenda u Sutomoru okupila 216 rekreativaca iz svih krajeva Crne Gore.