Autor: Branko Čupić
Foto: Privatna arhiva
09:47
4.11.2019.

Peković: Vjerovala sam u ovo zlato

Džudistkinja Jovana Peković obradovala je juče svoje sugrađane i sunarodnike nakon što se na Evropskom prvenstvu za takmičare do 23 godine okitila zlatnom medaljom.


Jovana je na turniru ostvarila četiri pobjede, a u finalu je iponom savladala Njemicu Terezu Cenker. Nakon velikog trijumfa naša sugrađanka nam je prenijela i svoje prve utiske.

“Vjerovala sam u ovo zlato mnogo i eto na kraju sam ga i dobila. Presrećna sam i ponosna. Još sam pod utiskom i mislim da još nijesam svjesna koliki sam uspjeh napravila. Ovako velika medalja za moju malu ali ponosnu Crnu Goru. Zaista divno. Bilo je teško svakako. Imala sam četiri borbe sa četiri kvalitetna borca, ali od svih njih sam mnogo više željela pobjedu i na kraju sam se okitila zlatom”, istakla je Pekovićeva za naš portal.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.

 • 15:07
  18.5.2020.

  Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza. Za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura za stipendije.