Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počelo Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za veterane

14269488_645689482260378_438293274_n
Bojana Vujačić
  • Autor onogost.me
  • 10.09.2016. u 11:22

Danas je u sali Sportskog centra počelo Balkansko prvenstvo u stonom tenisu za veterane, a u isto vrijeme je otvorena i Sportska manifestacija V memorijal "Prof. dr Vojin Nikolić".

Generalni sekretar Balkanske Stonoteniske unije, Milorad Trpkovski, na otvaranju pozdravio  je učesnike i prenio pozdrav predsjednika  Balkanske unije Ratka Dedića koji će se sjutra priključiti.

„Želim da izrazim zadovoljstvo što su se naši stonoteniski veterani priključili veteranima iz Crne Gore i što ćemo ova dva dana da se družimo svi zajedno. Na kraju želim da se još jednom zahvalim Stonoteniskom savezu Crne Gore, a posebno gradu Nikšiću koji su za vrlo kratko vrijeme organizovali dva takmičenja“, rekao je Trpkovski.

Generalni sekretar stonoteniskog saveza Crne Gore, Nenad Raičević, uručio je zahvalnice povodom takmičenja direktoru Sportskog centra Predragu Ivanoviću, kao i  generalnom sekretaru Miloradu Trpkovskom i Racu Mijanoviću koji je primio zahvalnicu ispred Opštine.

Raičević se zahvalio i takmičarima koji su došli iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Kosova, Makedonije, Albanije i Turske.

Iz Crne Gore tu su bili veterani iz Cetinja, Plava, Gusinja, Nikšića, Podgorice, Tivta, Žabljaka, Herceg Novog.

Jedan od takmičara, Milan Bojanić koji igra za klub „Tivat“ rekao je da se dugo bavio kao mlađi, pauzirao jedno vrijeme, ali se ponovo vratio stonom tenisu.

„Igram aktivno za Tivat, ali i za veteranska takmičenja i seniorska. Organizacija je dobra, a nadam se da ću biti među prva četiri takmičara“, rekao je Bojanić

Marko Kostić, iz istog kluba , kaže da se već šet godina bavi tim sporotom

„Počeo sam rekreativno, sad je to na nekom većem nivou. Očekujem neku medalju, jer sam u boljoj formi, ali i ako ne bude biću zadovoljno“, kazao je Kostić.

Otvarajući još jedno takmičenje, Predsjednik Crnogorskog saveza veterana, Raco Mijanović,  obratio se prvenstveno rodbini pokojnog prof. Dr Vojina Nikolića kao i veteranima i zahvalio se na prisustvu.

„Tu smo danas da se po peti put prisjetimo čovjeka koji je svoj vijek potrošio dostojno. Pedagog bez premca, kao  prvi doktor nauka fizičke kulture  u Crnoj Gori ostavio je životopis za nauk i poruke generacijama koje dolaze. Zahvaljujući njemu u Nikšiću je formiran Fakultet za fizičko vaspitanje koji je za kratko vrijeme stekao ugled i iznjedrio mnogo stručnih kadrova. Obrađujući tematiku iz oblasti pedagogije i fizičke kulture objavio je veliki broj priručnika, knjiga i edicija. Formirao je sportsko crnogorsko društvo „Veterani“ 2001. godine a 2006. godine Crnogorski savez društava za sportsku rekreaciju „Veterani“ čiji je predsjednik bio do svoje smrti. Nikad nije priznao poraze i borio se do poslednjeg časa“, poručio je Mijanović i dodao da će Nikolić ostati u lijepom sjećanju, nakon čega je otvorio ova dva takmičenja.

Memorijal će se odigrati u sledećim disciplinama: stoni tenis, bacanje kamena s ramena, pikado, šut na gol, plojka i nabacivanje obručeva.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.
Elektroprivreda iz Nikšića ostvarila je pobjedu drugog takmičarskog dana ligaških takmičenja Šahovskog saveza u Herceg Novom.