Počinje prvi Memorijal “Haris Šabotić”

Džudo klub Trebjesa
 • Autor onogost.me
 • 02.12.2023. u 09:14
Prvi Memorijani internacionalni džudo kup “Haris Šabotić”, održaće danas u Nikšiću, u organizaciji porodice Šabotić i njegovih prvih trenera Naila Bande, Miodraga Đurovića i Marinka Đurđevca, a uz podršku Džudo saveza Crne Gore.

Takmičenje će se odvijati u sali za sport i fizičku kulturu Srednje stručne škole iz Nikšića. Organizacioni odbor ovog džudo takmičenja očekuje učešće desetak ekipa iz Crne Gore i regiona (Bosna i Hercegovina, Srbija), čiji članovi će se takmičiti u kategoriji starijih pionira i kadeta.

Podsjetimo da je Haris Šabotić bio član Džudo kluba “Akademik“ iz Nikšića i da je nastupao u pionirskim i kadetskoj konkurenciji od 2000. do 2006. godine. Preminuo je u 16. godini, nesrećnim slučajem. Za svoj matični klub nastupao je na brojnim takmičenjima kako u Crnoj Gori, tako i van njenih granica. Bio je višestruki prvak Crne Gore i osvajač zlatnih, srebrnih i bronzanih odličja na gotovo svim takmičenjima na kojima je učestvovao.

“Organizacioni odbor želi dobrodošlicu svim ekipama koje će nastupiti, a takmičarima fer pley borbe i što bolji uspjeh sa nadanjem da će ovaj Prvi Memorijalni kup zadobiti tradiciju u gradu pod Trebjesom, u kome se borilački sportovi posebno cijene”, naveli su organizatori u saopštenju.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Takmičari Džudo kluba Trebjesa osvojili su 15 medalja na Memorijalnom turniru Luka Kovačević od čega sedam zlatnih, tri srebrne i pet bronzanih zauzevši drugo mjesto u ukupnom plasmanu.
  U završnom duelu 23. kola Meridianbet Prve CFL, u trećem ovosezonskom crnogorskom derbiju, Sutjeska i Budućnost kraj Bistrice odigrali SU neriješeno - 1:1 (0:1).