Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinje prvi Memorijal “Haris Šabotić”

Džudo klub Trebjesa
  • Autor onogost.me
  • 02.12.2023. u 09:14
Prvi Memorijani internacionalni džudo kup “Haris Šabotić”, održaće danas u Nikšiću, u organizaciji porodice Šabotić i njegovih prvih trenera Naila Bande, Miodraga Đurovića i Marinka Đurđevca, a uz podršku Džudo saveza Crne Gore.

Takmičenje će se odvijati u sali za sport i fizičku kulturu Srednje stručne škole iz Nikšića. Organizacioni odbor ovog džudo takmičenja očekuje učešće desetak ekipa iz Crne Gore i regiona (Bosna i Hercegovina, Srbija), čiji članovi će se takmičiti u kategoriji starijih pionira i kadeta.

Podsjetimo da je Haris Šabotić bio član Džudo kluba “Akademik“ iz Nikšića i da je nastupao u pionirskim i kadetskoj konkurenciji od 2000. do 2006. godine. Preminuo je u 16. godini, nesrećnim slučajem. Za svoj matični klub nastupao je na brojnim takmičenjima kako u Crnoj Gori, tako i van njenih granica. Bio je višestruki prvak Crne Gore i osvajač zlatnih, srebrnih i bronzanih odličja na gotovo svim takmičenjima na kojima je učestvovao.

“Organizacioni odbor želi dobrodošlicu svim ekipama koje će nastupiti, a takmičarima fer pley borbe i što bolji uspjeh sa nadanjem da će ovaj Prvi Memorijalni kup zadobiti tradiciju u gradu pod Trebjesom, u kome se borilački sportovi posebno cijene”, naveli su organizatori u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.