Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Podgorica: Akademiku 30, Straševini sedam medalja

74525506_2828509487179319_1810394217810231296_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 21.10.2019. u 06:25

Podgorica je juče bila domaćin prvenstva države za poletarce i mlađe seniore koje je održano pod pokroviteljstvom Judo saveza Crne Gore, gdje su džudisti Akademika osvojili 30, a takmičari Straševine sedam medalja.

U konkurenciji poletaraca nastupilo je 138 takmičara iz 18 klubova a u konkurenciji mlađih seniora nastupilo je 56 takmičara iz 14 klubova, gdje su članovi Akademika osvojili deset zlatnih, 11 srebrnih i devet bronzanih odličja, dok su džudisti Straševine osvojili dvije zlatne, dvije srebrne i tri bronzane medalje.

U generalnom plasmanu u konkurenciji poletaraca Džudo klub Akademik je osvojio prvo mjesto sa osvojenih 95 bodova, dok je drugoplasirani Džudo klub Kodokan osvojio 52 boda. U generalnom plasmanu u konkurenciji mlađih seniora Džudo klub Akademik je takođe osvojio prvo mjesto sa osvojena 62 boda, dok je drugoplasirani Džudo klub Milenijum osvojio 44 boda.

 

Zlatne medalje za Akademik osvojili su Lješković Marija, Guzina Vanja, Petrušić Mia, Marković Marina, Peković Jovana, Milić Kristina, Burić Vasilije, Kruščić Dragan, Marko Gušić i Perišić Nemanja.

Srebrne medalje su osvojili Krtolica Helena, Milić Slađana, Vukićević Nađa, Eraković Pavle, Goranović Dušan, Barović Milan, Nikolić Filip, Barović Radovan, Radojičić Luka, Aleksić Petar i Golubović Vidoje, dok su bronzane pripale Radojičić Olgi, Tadić Anđeli, Gardašević Stefanu, Kilibardi Đorđu, Eraković Lazaru, Škuletić Vuku, Todorović Radu, Delić Miljanu i Đurđevac Filipu.

Na ovome prvenstvu države takmičare su predvodili treneri Đurđevac Marinko, Stanjević Predrag i Rovčanin Miloš. Takmičenju je takođe prisustvovao i šef stručnog štaba Dragan Šćepanović, a vođa Akademikove ekspedicije bio je član upravnog odbora kluba Rako Drobnjak.

U ekipi Straševne šampioni države postali su Ivana Nikolić i Valentina Kilibarda, srebro su osvojili Drago Šekarić i Sanja Vučinić, dok su bronzane medalje pripale Nemanji Stevoviću, Mileni Backović i Anđeli Milović

Mlađi seniori Straševine u generalnom plasmanu su osvojili treće mjesto.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.