Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Podmladak Akademika u pohodu na Lajbnic, Kikindu i Kotor

austrija
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.05.2016. u 09:24

Bogat džudo vikend je pred takmičarima nikšićkog Akademika koji će u tri uzrasne kategorije nastupiti na tri takmičenja širom Evrope.

U austrijskom Lajbnicu, u kategoriji juniora, nastupiće Jovana Peković, Marko Gušić i Novo Raičević.

Biće to veoma jak turnir na kojem će naši džudisti pokušati da ostvare dobar plasman i skupe bodove za što bolju poziciju pred prvenstvo Evrope u septembru.

„Puno očekujemo od juniora u Austriji. Jovana je kao kadetkinja osvojila svjetsku medalju, a i na kupovima za seniore dolazila je do medalje. Marko Gušić je junior koji je na dva poslednja kupa za seniore osvojio medalje i od njih dvoje očekujemo u klubu najviše, ali takođe i od talentovanog Nova Raičevića. Sa njima u Austriji je trener Marinko Đurđevac“, kaže za portal Onogošt direktor kluba, Novica Milović.

U Kikindi nastupaju naši najbolji kadeti, Tamara Gardašević , Kristina Milić , Jovan Mazić i Stefan Bašović,  a kako ističe Milović od njih očekuju mnogo jer se radi o talentovanoj generaciji koja treba da se dokaže. Sa njima u nacionalnom timu debituje klupski trener Predrag Stanojević.

Takmičiće se i najmlađi „Akademičari“, a njih će u Kotoru predvoditi Dragana Živković. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.
Crnogorski savez sportske rekreacije “Sport za sve” organizovao je rekreativni višeboj, masovnu manifestaciju koja je proteklog vikenda u Sutomoru okupila 216 rekreativaca iz svih krajeva Crne Gore.