Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pojedinačni sportovi obilježili 2015. godinu u Nikšiću

wp_20151229_11_18_45_pro
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2015. u 18:24

Evropsko zlato, svjetska bronza i norma za Rio. Danilo Pantić, Tijana Blagojević i Slađana Perunović postigli su rezultate kojima se ne ponosi samo Nikšić,  već i čitava nacija. 

Nikšićki sport u 2015. godini su definitivno obilježili uspjesi u pojedinačnim sportovima. Tradicionalni uspjesi Nikšićana u atletici, džudou i šahu tako nijesu izostali ni ni ove godine.

Džudista Akademika, Danilo Pantić ove godine je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniore u Austriji. Svojim rezultatom zavrijedio je pažnju sportskih poslenika, pa je izabran i za najboljeg mladog sportistu u Crnoj Gori za 2015., u izboru Crnogorskog olimpijskog komiteta. Pored ovog priznanja, Pantić je izabran i za najboljeg sportistu Crne Gore u izboru Udruženja sportskih novinara, dok je u izboru sportskih novinara i predstavnika Sektora za sport izabran i za najboljeg sportistu Nikšića.

Kolektiv koji već godinama našem gradu donosi pregršt medalja, nije iznevjerio ni ove godine. Džudo klub Akademik je u protekloj godini osvojio 562 odličja, od kojih 265 zlatnih, 150 srebrnih i 147 bronzanih. Ove godine Akademiku je pripala i titular najboljeg džudo kluba u Crnoj Gori.

Jednu od trenutnih dvije vize za Olimpijske igre u Riju za Crnu Goru, izborila je naša sugrađanka Slađana Perunović. Najbolja crnogorska atletičarka je na maratonu u Valensiji postigla rezultat 2 sata, 41 minut i 18 sekundi što joj je bilo dovoljno da se po drugi put nađe na olimpijskim igrama.

Mlada Tijana Blagojević ostvarila je ove godine dva sjajna rezultata koji predstavljaju istorijski uspjeh za nikšićki i crnogorski šah. Na Evropskom prvenstvu u Poreču je osvojila bronzanu medalju, dok je na Svjetskom prvenstvu za mlade, koje je održano u grčkom Halkidikiju ponovo osvojena bronza, koja je zlata vrijedna.

Dva sporta koja do skoro nisu ni postojali u našem gradu su doživjeli potpunu afirmaciju u 2015. godini. I pored teških uslova za rad, ragbisti RK Nikšić su u prvom zvaničnom prvenstvu Crne Gore častili svoj grad šampionskim peharom i samim tim ostali upisani kao prvi ragbi šampioni Crne Gore. U Nikšiću je zaživio i Ultimate Fight, zahvaljujući klubu mješovitih borilačkih vještina Prometej, dok je najzapaženije rezultate napravio borac Nikola Blečić.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.
Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.