Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstavljamo Školicu sporta “Step”

skolicaaa
Školica sporta Step
  • Autor onogost.me
  • 24.06.2016. u 06:52

Iako je školska godina završena, aktivnosti mališana iz Školice sporta “Step” teku punom parom. 

 

Osim učešća na proljećnom krosu i Olimpijadi sportskih školica Crne Gore, gdje su treću godinu zaredom bili najbolji, započeta su finalna mjerenja i testiranja svih polaznika.

Kako navode u “Step-u”, na taj način prate napredak djece, nakon čega tradicionalno kreće obuka plivanja na jezeru Krupac.

Njihovi treneri, profesori sporta i fizičkog vaspitanja Goran Delibašić i Branislav Radulović, već sedmu sezonu osmišljavaju i realizuju plan i program rada.

Kako kažu, uporedo sa djecom rasla je i njihova školica. Od jedne grupe, koja je imala petnaestak polaznika, do danas, kada ova zajednica broji sto dvadeset redovnih članova, raspoređenih u više uzrasnih grupa.

“Primarni cilj Školice sporta “Step” je stvaranje edukovanih, odgovornih i samostalnih sportista, koji će sopstvenim angažovanjem brinuti o svom antropološkom statusu i zdravlju uopšte, čime će se trajno formirati pozitivan odnos prema fizičkoj aktivnosti”, navodi Delibašić.

On kaže da se osnovni program rada sprovodi od septembra do jula i obuhvata tri treninga nedjeljno u različitim, dobro opremljenim salama, u cilju što kvalitetnijeg rada sa djecom. Treninzi se održavaju u fiskulturnim salama osnovnih škola “Braća Ribar”, “Ratko Žarić”, Fitnes centru “Oxygen”, a od ove sezone i u Kličevu u OŠ “Milija Nikčević“.

Kako kažu, Na IV Olimpijadi sportskih školica Crne Gore, održanoj 4. juna u Sportskom centru, mali STEP-ovci su se po treću godinu zaredom okitili epitetom najbolje školice. U konkurenciji 14 školica, sa preko 400 učesnika uzrasta od 4 do 10 godina, nastupili su sa šezdesetak takmičara, i osvojili 35 medalja. Osim prvog mjesta u ekipnom plasmanu, u pojedinačnoj konkurenciji titulu najboljih ponijeli su Andrej Vuković i Ana Radulović.

“Sadržaji osnovnog programa obuhvataju atletiku (trčanje, bacanja, skokovi), sportsku gimnastiku (akrobatiku, preskoke, upore, visove...), osnove sportova sa loptom (košarka, fudbal, rukomet, odbojka), ritmiku i ples (plesne i folklorne koreografije...), korektivnu gimnastiku, poligone za razvoj motorike, elementarne igre, štafetne igre, vježbe oblikovanja. Sadržaji dodatnog programa obuhvataju skijanje i plivanje koji se realizuju na Vučju i Krupcu” , objašnjava Delibašić i dodaje da je od jeseni je u planu i cjelogodišnja škola plivanja na bazenu Sportskog centra.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na platou Gradske kuće sportskom manifestacijom pod pokroviteljstvom Crnogorskog olimpijskog komiteta (COK) obilježen je 23. jun, Dan olimpizma.
Crnogorski savez sportske rekreacije “Sport za sve” organizovao je rekreativni višeboj, masovnu manifestaciju koja je proteklog vikenda u Sutomoru okupila 216 rekreativaca iz svih krajeva Crne Gore.