Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radule Cerović oduševio na Bokeškom triatlonu

triatlon
BK Perun
  • Autor onogost.me
  • 01.09.2015. u 05:54

Sa svega 14 godina učestvovati u jednoj od najtežih sportskih disciplina uopšte - triatlonu, samo po sebi je podvig. No, Radule Cerović napravio je i mnogo više. 

Na nedavno održanom Bokeškom triatlonu, takmičenju sa najdužom tradicijom u ovom sportu u našoj zemlji, mladi član biciklističkog kluba Perun  zapanjio je sve pristune, kako takmičare tako i publiku.

Činjenica da je od 31 učesnika, zauzeo 27. mjesto, dobija na težini kada se zna da se, kao najmladji učesnik, ravnopravno nosio i sa dvadesetak godina starijim takmičarima.

Bronzana medalja  u kategoriji juniora, priznanje za najmlađeg učesnika i dugotrajan aplauz ostalih takmičara i navijača, te specijalna čestitka organizatora, ukazuju na to da je pred mladim takmičarom biciklističkog kluba Perun lijepa sportska budućnost.

Najzapaženiji rezultat  Radule je postigao na  biciklističkoj dionici od 20 km, koja se  protezala  rutom Perast-Risan-Kostanjica i nazad. Ovu dionicu Radule je izvezao u vremenu 34:08 minuta i tako postigao ukupno  peto vrijeme, što je iznenadilo i daleko iskusnije i starije bicikliste koji se takmiče u ovom sportu.

Po disciplinama Radule je postigao sledeći rezultat: plivanje 750 m, 19:35 minuta, biciklizam 34:08 minuta i trčanje 5 km, 34:14 minuta.

Takmičenje je organizovao Triatlon savez Crne Gore, a učestvovalo je 65 takmičara iz naše zemlje i regiona. 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
    Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.