Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
09:25
2.1.2021.

Rezultati nikšićkog sporta u godini korone

Sportska takmičenja u prethodnoj godini uglavnom su obilježena i praćena pandemijom Kovid 19. Takva situacija nije zaobišla ni nikšićke klubove, pa učinak kolektiva iz grada pod Trebjesom nije bogat kao prethodnih sezona.


Fudbaleri Sutjeske su prethodnu sezonu završili kao vicešampioni, Budućnost je bila nedohvatljiva za “plave”, pa su morali da se zadovolje drugim mjestom na tabeli. Klub je na uoči početka nove sezone odlučio da dovede novog trenera, pa je umjersto Nikole Rakojevića mjesto šefa struke preuze Dragan Radojičić. Lošiji rezultati doveli su do rastanka Radojičića i Sutjeske, pa je treći trener, u roku od nekoliko mjeseci, sjeo na klupu nikšićkog tima. Povjerenje je ukazano Miljanu Radoviću, koji je kao trener Sutjeske zabilježio četiri pobjede i dva remija u prvenstvu, te poraz i ispadanje u Kupu Crne Gore od Dečića.

Košarkaški klub Sutjeska je u prethodnoj sezoni igrao utakmice domaćeg šampionata, Kupa i ABA 2 lige. Komisija KSCG donijela je odluku da se sva državna takmičenja prekinu, pa su rezultati izostali. ABA 2 liga je prekinuta, a dva najbolje plasirana kluba su izborila plasman u viši rang. Sutjeska se u novoj sezoni takmiči u istom rangu regionalne lige, do sada je odigrala četiri meča i zabilježila pobjedu uz tri poraza. U domaćem šampionatu učinak je impresivan, sedam mečeva i isto toliko pobjeda za nikšićki tim, dok su u Kupu Crne Gore u osmini finala savladali bjelopoljsko Jedinstvo. U pauzi između dvije sezone bilo je promjena na trenerskoj i upravljačkoj poziciji u klubu. Za novog predsjednika kluba izabran je Boris Nikolić, dok je Velimir Gašić na poziciji trenera naslijedio Zorana Glomazića.

Ženski rukomet u Nikšiću već godinama se razvija i zauzima značajno mjesto na sportskoj mapi grada. Tri nikšićka kluba igraju u prvoj ligi za rukometašice i to Levalea, Trebjesa i Nikšić. Upravo je Levalea najviše pokazala u tekućoj sezoni, pa je u domaćem šampionatu zabilježila sve trijumfe i stigla do finala Kupa Crne Gore.

Karate je donio i laureat za najboljeg sportistu grada u izboru Sekretarijata za sport, kulturu, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić. Predrag Smolović je zaslužio priznanje, a u prethodnoj godini karatista Onogošta osvojio je dvije srebrne medalje, i to na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Budimpešti i Balkanskom prvenstvu za seniore u Beogradu.

Nikšić može biti i tek treba da bude ponosan na tenisera Simona Kneževića, koji je u prethodnoj godini osvojio šest titula na internacionalnim turnirima, po tri u singlu i dublu. Petnaestogodišnjak se takmičio sa igračima koji su i godinu stariji od njega, pa uspjeh Nikšićanina još više dobija na značaju. Kao krunu za rezultate u prethodnoj godini, Knežević je dobio pismo podrške od predsjednice Svjetske teniske organizacije Džeki Nejsbit, koja ga je pozvala da naredne sezone odabere dva turnira za igrače do 18 godina na kojima želi da učestvuje. Takođe, mladog Nikšićanina je Evropska teniska federacija proglasila za igrača koji je najviše napredovao u prethodnoj godini.

Slobodan Doknić

 

Ostale vijesti iz kategorije