Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Šahisti Elektroprivrede šampioni kolo prije kraja

  • Autor onogost.me
  • 16.07.2022. u 06:21

Šahisti nikšićke Elektroprivrede su novi stari pobjednici Premijer lige u šahu. Nikšićani su osmi put slavili u isto toliko kola, a u osmom kolu su savladali Mimozu minimalnim rezultatom 3,5-2,5.

Pobjedu je donio Denis Kadrić koji je savladao Dušana Lekića na prvoj tabli, dok je preostalih pet duela nakon velike borbe završeno remijima. 

Ljubitelje šaha u Crnoj Gori može radovati igra Kadrića, koji je sjajnim partijama na ligi najavio da će biti veliko pojačanje i osvježenje za našu reprezentaciju. 

Vrijedi istaći i rezultat velemajstora Bobana Bogosavljevića koji je ostvario 7 poena u 8 odigranih partija. 

Nikšićani imaju osam bodova više od drugoplasiranog Crnogorca, a u poslednjem kolu se sastaju sa gradskim rivalom, ekipom Mladosti. 

U drugom derbiju kola Herceg Novi je savladao Budućnost rezultatom 3,5-2,5. Pobjedu Herceg Novom su donijeli velemajstor Nebojsa Nikčević koji je savladao Blaža Kalezića i fide majstor Armin Mušović koji je savladao Vladimira Pajkovića. Jedini raspoložen u redovima Budućnosti bio je reprezentativac Andrej Šuković koji je nadigrao Nebojšu Nikolića. 

Upravo su Budućnost i Herceg Novi izjednačeni na diobi trećeg mjesta, a broj poena će odrediti ko će biti osvajač bronzane medalje. Budućnost u zadnje kolo ulazi sa pola poena više i ima blagu prednost. Budućnost se sastaje sa Rudarom, a Herceg Novi sa ekipom Prosvjete. 

Crnogorac se nalazi na drugom mjestu i ukoliko opravda ulogu favorita protiv ekipe 7. Oktobra, osvojiće srebrnu medalju. Crnogorac je sa 5-1 danas savladao Mladost. 

Omladinac je savladao Prosvjetu rezultatom 4-2, a sve partije u meču su odlučene. 

Rudar i 7. Oktobar se sele u prvu ligu, a njihov duel danas okončan je rezultatom 3-3. 

Tabela prije 8 kola: 1. Elektroptivreda 24 2. Crnogorac 16 3-4 Budućnost i Herceg Novi 15 5-6 Mimoza i Omladinac Budućnost 13 7. Mladost 9 8. Prosvjeta 7 9. Rudar 2 10. Prosvjeta 1

Sjutra je na programu deveto kolo, a partije počinju od 11h, a nakon završetka će biti organizovana svečana ceremonija zatvaranja.

 

Izvor: dan.co.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičari džudo kluba Trebjesa osvojili su devet medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara".
Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.