Sjutra međunarodni golbal turnir u Nikšiću

12348745_10205342695902539_354309289_n
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2015. u 18:05

Sjutra će O.Š. “Luka Simonović” biti domaćin međunarodnog golbal turnira prenosi agencija MINA.

U pitanju je specijalizovana paraolimpijska disciplina za osobe sa teškoćama vida.

Pored golbal kluba Nikšić koji je domaćin, na turniru će još učestvovati četiri kluba iz Beograda, Banja Luke, Sarajeva i Podgorice.

Početak turnira je zakazan za 8.00 časova.

U golbalu se igra sa loptom težine 1,25 kg. Lopta ne smije jako odskakati. U lopti se nalaze zvončići, koji kod kretanja lopte zvone. Da bi se zvuk zvončića bolje čuo, na lopti se nalazi osam otvora pravilno raspoređenih prečnika 12 -15 mm. Takmičarska lopta ima prečnik 25 cm. Lopta se upućuje prema protivničkoj ekipi s ciljem da uđe u gol, koji je širine kao i teren 9 m, pri visini 1,3 m. Lopta se ne smije bacati tako da preleti sopstveni dio terena i kotrlja samo u protivničkom. Ako se to desi, to je penal – kazneni udarac.

Za vrijeme trajanja utakmice, u dvorani mora biti tišina, kako bi igrači čuli zvuk zvončića u lopti.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Crnogorski karatisti Nikola Malović i Nemanja Mikulić osvojili su bronzane medalje na turniru Serije A u Larnaki. Malović je u meču za bronzanu medalju, u kategoriji do 84 kilograma, pobijedio Muhameda Arifa Afigudima iz Malezije 5:1.
Takmičari džudo kluba Trebjesa, na juče održanom "Mladost Open" kupu u Podgorici, osvojili su sedam medalja - dvije zlatne, dvije srebrne i tri bronzane.