Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Snuker odnedavno u hotelu Onogošt

snuker
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.09.2016. u 16:39

Ljubitelji snukera u Nikšiću odnedavno imaju priliku da igraju tu specifičnu vrstu bilijara u hotelu Onogošt.

U lijepom ambijentu koji je nedavno adaptiran za ovaj sport, smjestio se i Snuker klub “Tesla”.

Kako kaže Goran Tijanić, najiskusniji član kluba koji je svojevremeno osvojio i turnir u Beogradu, do saradnje sa hotelom došlo je tako što je tražio adekvatan prostor za igranje snukera.

”Tako sam došao sam u kontakt sa gospodinom Ivanom Jovovićem, vlasnikom hotela Onogošt. Odmah mu se dopala ideja da postavimo sto u hotelu, i to bez ikakve nadoknade”, kaže Goran koji je zahvalio vlasniku na razumijevnanju i istakao odličnu saradnju do sada.

Klub je nastao tako što se grupa Nikšićana odlučila da se oproba u jednom od, kako kažu, najtežih sportova. Imaju desetak članova, a Tijanić koji je ”prvi među jednakima” nada se omasovljavanju interesovanja.

”Postojimo kao jedini snuker klub u Crnoj Gori. Svi su dobrodošli da probaju, ako im se svidi mogu i da postanu članovi i da dobiju svoje vrijeme za trening. Koliko je ovo popularna igra, najbolje govori činjenica da u Kini ima oko pet miliona registrovanih igrača snukera. Naš je cilj da napravimo u CG još makar dva kluba, pa da oformimo savez, kako bi išli na razna takmičenja kojih ima dosta u toku godine. Želimo da napravimo nekoliko dobrih igrača, koji će ići na turnire”, objašnjava Tijanić.

Najmlađi član kluba je Boris Todorović, koji je nedavno osvojio posljednji turnir u njihovoj organizaciji.

On je za nekoliko godina dosta napredovao, pravi dobre brejkove za amaterski nivo, često tokom jedne posjete stolu sakupi oko 30 poena.

Ako se nekome čini da je to malo onda bi trebalo da se oproba i uvjeri se koliko je teško povezati crvenu sa obojenom, a tek koliki majstori morate da budete za veće brejkove, a o maksimumu (147) i da ne pričamo, to je kako kažu članovi kluba “umjetnost”…

Sve to na TV-u izgleda mnogo lako, ali i Marko Bošković, dugogodišnji član kluba, otkriva da je potpuno drugačije kada treba da ubacite ciljnu kuglu ili odigrate dobar defanzivan udarac.

”Dok gledamo profesionalce na TV-u, izgleda kao da je ova igra veoma laka, ali je zapravo, šah sa kuglama. Spoj preciznosti i pozicione igre. Potrebno je mnogo truda da bi se dostigao takav nivo, ali nama to i nije bitno, jer je na prvom mjestu dobro druženje i atmosfera, koja nikad ne izostaje. Nadamo se da će ovakvih klubova biti još u CG, kako bi upoznali još zanimljivih ljudi koji dijele ljubav prema ovom sportu”, kaže Marko.

Milica Abramović, PR hotela, otkrila je su se prilikom realizacije ove ideje vodili time da Nikšić ima dugu bilijarsku tradiciju. 

”Prepoznali smo značaj snukera i odlučili se za saradnju sa Snuker klubom “Tesla”. Veliko interesovanje naših gostiju, posebno stranaca, dokaz je da je to bio pravi potez. Očekujemo da će interesovanje biti sve veće. Uskoro će u hotelu biti oko 250 studenata, sigurni smo da će biti onih koji će željeti da nauče da igraju snuker. Takođe, ima još dosta posla da se uradi ovdje, imaćemo mnogo zanimljivih sadržaja, očekujemo da će zahvaljujući tome i snuker biti popularniji”, kaže ona. 

Koliko je ovo lijepa igra odlično razumiju ovi momci, a ime njihovog kluba ima određenu simboliku, jer je Nikola Tesla obožavao bilijar. Tesla je rekao: “Bilijar je najsuptilnija igra perfekcije i logičnosti, satkana od šahovske kombinatorike, zakona fizike i izvanredne povezanosti čovječijeg uma i tjelesne motorike.”

Ako ne vjerujete, dođite i uvjerite se. Članovi Snuker kluba “Tesla” rado će vas dočekati i pokazati vam čari prelijepe igre u prijatnom ambijentu hotela Onogošt.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.