Autor: onogost.me
Foto: gov.me
17:31
4.5.2020.

Sport u Crnoj Gori kreće od srijede

Ministar sporta, Nikola Janović, saopštio je da je NKT donijelo uputstva po kojima će sportisti od srijede krenuti sa treningom.


Odluka se odnosi i na pojedinačne i na kolektivne sportove.  Detaljna uputstva pod kojim uslovima će moći da se trenira biće dostupna u utorak na sajtovima Ministarstva sporta, Instituta za javno zdravlje i NKT. 

"U tri faze, postepeno, ćemo krenuti sa mjerama, što se tiće sporta. Faza A omogućava treninge u sportskih treninga u objektima otvorenog i zatvorenog treninga, kao i individualne. Naravno, bez kontakta i uz rigorozne mjere. Druga faza bi omogućila da se krene sa treninzima u kolektivnim sportovima je i ona bi počela od 18. maja, a treća faza od 1. juna - i ona bi omogućila nastavak takmičenja, bez prisustva publike", kazao je Janović.

Poručio je da je odgovornost na sportistima, sportskim radnicima, menadžmentu...

"Od srijede, 6. maja biće omogućeno da se otvore sportski objekti, kako bi u svim sportovima mogli da krenemo sa treninzima, naravno individualnim", pojasnio je Janović.

Naglasio je da u grupama može biti do deset osoba.

"Po završetku treninga, mora biti pauza, da se grupe ne bi srijetale, i kako bi se prostorije dezinfikovale..."

Sportska sezona u Crnoj Gori stala je 11. marta, a nekoliko dana kasnije zaustavljeni su i treninzi.

U međuvremenu, Odbojkaški savez je proglasio šampione po trenutnom stanju, dok je Rukometni savez poništio sezonu.

 

izvor: rtcg

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:26
  23.5.2020.

  Vrijeme karantina i izolacije zbog koronavirusa možda je najteže padalo sportistima. Nemogućnost da treniraju u normalnim uslovima odrazila se  na formu svih, pa je vođen time naš sugrađanin i fitnes instruktor Ivan Vuletić došao na ideju da krene sa organizovanjem onlajn treninga na daljinu.

 • 08:04
  23.5.2020.

  Na današnji dan, prije tačno deceniju, naši sugrađani i članovi PSD Javorak Marko Blečić, Đorđije Vujičić i Dragutin Šlagi Vujačić, popeli su se na Mont Everest i tako postali prvi Crnogorci koji su osvojili "vrh svijeta".

 • 12:22
  22.5.2020.

  Velike pobjede i brojne medalje izvojevane na borilištima širom svijeta i požrtvovani nastupi crnogorskih sportista u dresu, kimonu ili kapici sa crnogorskim grbom najbolja su potvrda ispravnosti odluke na referendumu, kazao je direktor Karate saveza Dragoljub Fatić.

 • 15:07
  18.5.2020.

  Najuspješnijim sportistima u studentskom sportu dodijeljene su danas stipendije Ministarstva sporta i mladih i Studentskog sportskog saveza. Za osam studenata koji su ostvarili najbolje rezultate opredijeljeno je iz budžeta 8.000 eura za stipendije.