Autor: Branko Čupić
Foto: Branko Čupić
15:03
27.6.2019.

Srđan Mrvaljević nagrađen zlatnom plaketom

Od samog početka karijere sam imao veliku podršku od profesora Bjelice i profesora Popovića, i inače od Fakulteta za sport iz Nikšića. Zaista su uvijek podržavali ne samo mene, nego sve crnogorske sportiste i trudili su se da svaki rezultat najbolje moguće promovišu, kazao je danas najbolji crnogorski džudista Srđan Mrvaljević prilikom uručenja zlatne plakete za izvanredne rezultate od strane uredništva međunarodnog naučnog časopisa „Montenegrin Journal of Sports Science and Medicine“.


On je tom prilikom istakao da je ovo priznanje za njegove dosadašnje rezultate i da će se truditi i u budućnosti da ga opravda.

„Sigurno da vrhunski sport bez nauke ne ide i ne može. To je već dugi niz godina praksa u svijetu da vrhunski sportisti i fakulteti i naučne institucije sarađuju i sigurno da je ovo neki početak. Ja se nadam da će ta saradnja u budućnosti biti još bliža, još tijesnija. Što se mene lično tiče, moje ambicije su vezane za te četvrte Olimpijske igre u Tokiju. Nadam se da ću uspjeti da se plasiram. Ako uspijem da se plasiram, onda ću imati realne šanse da uzmem medalju. To je neki moj san i neki moj cilj“, naveo je on.

Dekan Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, Stevo Popović kazao je da je časopis iz oblasti sportskih nauka najbolji u Crnoj Gori, možda i u regionu, a i šire i da je postao brend.

„Uređivački odbor je uspostavio nagradu i kad god se nađe prilika da imamo razloga da je nekome dodijelimo, tu kreće procedura predlaganja i usvajanja“, kazao je Popović ističući u nastavku rezultate Mrvaljevića kojima je zaslužio ovo priznanje.

„On je bio juniorski šampion 2003. godine, osvojio je evropsko srebro do 23 godine 2006, zlato na pet Svjetskih kupova, u Pragu, Budimpešti, Venecueli, Tajpehu i Mauricijusu, bronze na Grend slemovima u Roterdamu, Hamburgu i Abu Dabiju. Mediteranski je pobjednik 2013. godine, vicešampion svijeta u Parizu 2011. godine, i ono na šta smo svi u Crnoj Gori posebno ponosni - to je da je bio učesnik Olimpijskih igara u Pekingu, Riju i Londonu i, nadamo se, da će biti i u Tokiju“, naveo je on.

Urednik časopisa prof. dr Duško Bjelica je kazao da nijesu bili do sada izdašni kada je u pitanju ovo priznanje, koje se dodjeljuje za promociju crnogorskog sporta, a do sada su nagrađeni rukometašica Ana Milačić, košarkaš Bojan Dubljević i karatista Mario Hodžić.  

„Kad je u pitanju Srđan Mrvaljević, kao što ste čuli od dekana Popovića, tu nije bilo dileme. Na osnovu njegovih dosadašnjih rezultata, on je zaslužio priznanje jer je dobija najbolji od najboljega. Kako od najboljega? Pa evo rekao je dekan Popović da je naš časopis regionalni lider, sa tendencijom da napreduje. Fakultet za sport i fizičko vaspitanje je partner sa časopisima, sa konferencijama, sa svim što se dešava na polju nauke, a bez obzira na našu veličinu i dužinu trajanja, mogu da kažem da nijesmo lider, ali da smo među liderima i kad je fakultet u pitanju u regionu, i kad su u pitanju sportske nauke", kazao je Bjelica dodajući da će ubrzo još jedan as u julu mjesecu biti u prilici da dobije ovo priznanje, i da će imati još jednog leaurata početkom jeseni.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 12:50
  28.11.2021.

  Na prvom Međunarodnom memorijalnom džudo turniru “Goran Samardžija” koji je juče održan u Sarajevu, a koji je okupio 487 takmičara iz 36 klubova i četiri zemlje, Džudo klub Akademik ukupno je osvojio 24 medalje od čega devet zlatnih, sedam srebrnih i osam bronzanih.

 • 08:14
  22.11.2021.

  Prvi Zimski maraton ispunio je očekivanja organizatora. Preko 50 učesnika na glavnoj trci imalo je priliku da uživa u ljepotama Lukavice. Ponosni su što su gradu donijeli nešto novo, pozitivno i što ima perspektivu da traje godinama. Pripreme za drugi Zimski maraton u punom su jeku, a ljubitelji prirode, boravka na planini i zimskih sportova imaće priliku da 19. i 20. februara naredne godine zakažu novo druženje sa Lukavicom.

 • 09:54
  16.11.2021.

  Karatisti nikšićkog kluba Jion osvojili su osam medalja na međunarodnom turniru "Trofej Bara 2021". 

 • 07:45
  15.11.2021.

  Karatisti nikšićkih klubova Fokus i Šampion osvojili su 21 medalju na juče završenom međunarodnom turniru "Trofej Bara".