Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:12
20.2.2020.

Sud presudio da je Ministarstvo sporta i mladih radilo zakonito u slučaju Džudo saveza

Višemjesečni sudski spor bivšeg Džudo saveza protiv Ministarstva sporta i mladih, okončan je konačnom presudom Upravnog suda da je Ministarstvo radilo zakonito prilikom preregistracije sportskih saveza.


Iz Ministarstva su kazali da presuda ne samo da potvrđuje da je Ministarstvo na ispravan način primjenjivalo Zakon o sportu, već predstavlja jasnu poruku da je poštovanje zakona obaveza svih bez izuzetka, te da će na mjesto onih koje je krše sasvim legitimno stupiti oni koji svoj rad i svoja statusna akta usklade sa Zakonom.

"Tako se uvodi red u sportu kao oblasti od posebnog državnog značaja, a o ispravnosti odluka Ministarstva i ostvarivanju javnog interesa svjedoči i tadašnji upis novog Džudo saveza koji je već ostvario određene rezultate i pod svoje okrilje uzeo crnogorske džudiste. Podsjećamo da je ovaj spor pratila izuzetno negativna kampanja bivšeg Džudo saveza, ali i pojedinaca, protiv Ministarstva i Vlade, pa i u tom kontekstu ukazujemo na potrebu uzdržavanja od svih oblika neproduktivnog djelovanja i ponašanja", istakli su iz Ministarstva sporta i mladih.

Ostale vijesti iz kategorije