Svečano otvoren ”Montenegro Open 2017”, podijeljene prve medalje

20170624_175752
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.06.2017. u 19:02

Međunarodni plivački miting počeo je u danas na nikšićkom bazenu i trajaće dva dana. Mitinig  je svečano otvorio predsjednik Skupštine opštine Nikšić Radivoje Nikčević.

“Organizacija svojevrsne smotre plivanja samo je još jedna potvrda da je Nikšić u regionalnim okvirima već odavno prepoznat kao grad sporta, osoben po zastupljenosti brojnih sportova I klubova”, rekao je Nikčević uoči početka finalnih takmičenja u plivanju ističući da je Nikšić pogodno tlo za razvoj vrhunskih sportista.

On je ukazao na to da su se rekonstrukcijom bazena u našem gradu, jedinog olimpijskih dimenzija u Crnoj Gori, stvorili svi neophodni preduslovi za razvoj sportova na vodi, prije svega plivanja.

“Organizacijom ovakvih i sličnih takmičenja na najbolji način promovišemo zdrave stilove života, motivišemo mlade da se bave najzdravijim sportom, plivanjem. Ovogodišnji miting u plivanju značajan je, ne samo što se prvi put nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske vaterpolo i plivačke federacije već i što će okupiti više od 400 takmičara iz 14 država”, rekao je Nikčević.

”Montenegro Open 2017” trajaća edva dana , a oba danas se sastoje iz dva dijela, jutarnjeg kvalifikacionog i popodnevnog finalnog.

Miting je prethodne tri godine organizovan u Podgorici, a ove je zbog radovana na rekonstrukciji bazena SC ”Morača” premješten u Nikšić.

Od ove godine takmičenje se nalazi u zvaničnom kalendaru Evropske vaterpolo i plivačke federacije (LEN).

Na mitingu učestvuje 35 klubova iz 14 zemalja Evrope.

Prvog plivačkog dana podijeljene su i prve medalje a OVDJE možete pogledati kompletne rezultate.

Takmičenje se nastavlja sjutra u 9h kvalifikacionim trkama dok će se finala održati od 18h.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na juče održanom VII Grand prix Montenegro u Herceg Novom, na kojem je učestvovalo 683 takmičara iz 49 klubova iz šest država, takmičari Karate kluba Jion ostvarili su zapažen rezultat.
Juče je u Tivtu održan Međunarodni džudo turnir "Tivat open 2022" u konkurenciji poletaraca, pionira, kadeta i junira, a takmičari Džudo kluba "Trebjesa" osvojili su 22 medalje.