Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Takmičenjem u orjentaciji obilježen i posljednji Memorijal Ratku-Gagi Lučiću

1
Marija Vujović
  • Autor onogost.me
  • 30.07.2017. u 12:54

U prijatnoj atmosferi i druženju danas je održan 50. memorijal Ratko-Gaga Lučić povodom koga je bilo organizovano i takmičenje u orjentaciji na Trebjesi.

Ujedno, PSD „Javorak“ obilježio je 65 godina uspješnog rada, a njegovi članovi obilježili su otvaranje Planinarskog doma.

Kako je kazao Dragutin Vujović, ispred „Javorka“ ovo je posljednji Memorijal koji se obilježava.

„Danas je 50. memorijal Ratko-Gaga Lučić, to je naš član koji je 1967. godine na humanom zadatku, vadeći utopljenicu ispod Vezirovog mosta u Podgorci izgubio život. Od 1968. svake godine se organizuje taj Memorijal, evociraju se uspomene na njega, znači orijentaciono takmičenje je uvijek organizovano na taj dan. Pored toga 65. godina je od formiranja PSD „Javorak“. To je najtrofejniji , najorganizovaniji klub u Crnoj Gori, a ovaj dan smo odlučili da bude zato što su to neka dva jubileja, da bude zvanično otvaranje ovog Planinarskog doma i njegov početak rada“, istakao je on dodajući da su odlučili da od iduće godine jedan dan u godini odaberu kao dan Društva gdje će da evociraju uspomene na sve te ljude koji nijesu više među njima, a oni su pronijeli slavu „Javorka“ širom svijeta.

Danas su u novom Planinarskom domu bili neki od njih, ali i gosti sa strane .

„Tu je predsjednik Planinarskog saveza Crne Gore i svi naši proslavljeni planinari i alpinisti, koji su već naš „Javorak“ proslavili širom svijeta. Tu je jedini preostali Crnogorac koji se1962. godine popeo na Mon Blan, Svetislav Bebka Kljujev. On je jedan od četiri Crnogorca koji su te 62. godine bili na Mon Blanu. Tu je Stevan Vujičić, Nikola Šunja Mrvaljević uz Mija Kovačevića, koji jedini danas nije ovdje, jedini do sad živi koji su prvi prošli kanjon Nevidio 1965. godine“, naveo je Vujović.

Desetak ekipa je danas učestvovalo u takmičenju, kojem je startni cilj bio u Planinarskom domu.

Tako je prvo mjesto među seniorima ponijela ekipa u sastavu Dejan Vujičić, Boris Banjević i Miljan Dukić.

Drugoplasirani su bili Petar Backović, Mitar Andrijašević i Nemanja Vukajlović, dok su treći bili Adriana Minić, Luka Bijelović i Mario Đurđević.

Prvo mjesto među juniorima osvojila je ekipa u sastavu Vasilije Vujović, Filip Đurđevac i Nina Jevtović.

Zahvalnice su dodjeljene mnogima koji su pomogli Društvu i ostavili svoj pečat, pa su između ostalog uručene Stevanu Vujičiću, Kljujevu i Mrvaljeviću kao najstarijim članovima, a porodici Lučić je uručeno posebno priznanje-plaketa.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.