Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Treća sreća za biciklističku trku “Župa 2018”

bike_trka_zupa_16_sept
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2018. u 06:24

Biciklistička trka "Župa 2018", koja je dva puta do sada odlagana biće održana danas, sa početkom u 10h. 

Biciklistička trka je samo jedna od aktivnosti iz projekta “Aktivne ruralne zajednice za bolju budućnost” koji finansira Evropska unija preko Mreže za ruralni razvoj Crne Gore i ALTER programa. Projekat partnerski sprovode Društvo mladih ekologa i organizacija Župa u srcu i ima za cilj da promoviše ruralne oblasti u Crnoj Gori kao značajne za budući razvoj.

Organizatori se nadaju da će ovaj put biti ”treća sreća” i da će postojati dobre vremenske prilike za njeno održavanje. Start trke je u Miolju Polju u Župi u 10h odakle će takmičari preko Puste Strane doći do Zagrada i dalje do Krstovača i uz Liveroviće dovesti do cilja opet u Miolju Polju. Dužina trase je 16 kilometara, a visinska razlika 300mnv.  Dionica je 15,5 km asfalta i 0,5 km asfaltnih kocki.

Predviđeno je učešće profesionalaca i rekreativaca u muškoj i ženskoj kategoriji, a obezbijeđeni su pehari i medalje za najbolje. Organizatori su obezbijedili osvježenje za učesnike i gledaoce.

Organizatori su istakli da će nastojati da trka postane i tradicionalna radi bolje promocije Župe i njenih prirodnih ljepota.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.