Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U biciklijadi učestvovalo 180 ljubitelja dvotočkaša

7eaf865e2525245a2982296688f44ea3
BK Perun
  • Autor onogost.me
  • 11.09.2017. u 06:52

U septembarskoj nikšićkoj biciklijadi, koju je organizovao biciklistički klub (BK) "Perun", učestvovalo je 180 ljubitelja dvotočkaša koji su vozili rutu u dužini od pet kilometara.

“Septembarska biciklijada privukla je veliki broj dama, starijih, kao i nevjerovatno veliki broj djece predškolskog uzrasta što nas veoma raduje. Oni su ti koji treba da nastave tradiciju vožnje bicikla koja je u Nikšiću započeta 1895. godine sa dolaskom prvog bicikla u Crnu Goru koji je donio Ljubo Petrović”, kazala je Ana Petrović Njegoš.

Pomenuti bicikl, koji je i dalje u voznom stanju, vozio je Ljubov praunuk Mirko Petrović. Na biciklijadi je, kako u šali rekoše orgnizatori, učestvovalo “pola dinastije Petrović”.

Cilj pomenute sportsko rekreativne manifestacije bio je promocija zdravih stilova života, promocija biciklizma kao olimpijskog sporta, ali i promocija dvotočkaša kao ekološkog i ekonomičnog prevoznog sredstva koje ne zagađuje životnu sredinu.

“Nadamo se da će biciklista biti sve više na ulicama i da ćemo biti ravnopravni sa ostalim učesnicima u saobraćaju. Veliki broj biciklista pokazuje da su Nikšiću, kao drugom gradu po broju stanovnika u Crnoj Gori, a sa najvećim brojem korisnika bicikala, neopodne biciklističke staze”, poručila je Petrović Njegoš.

Zahvaljujući sponzorima obezbijeđen je veliki broj poklona za učesnike, a najmlađi učesnici trke, Anica Eraković, Milica Matijašević i Petar Petrović Njegoš, pored prigodnih poklona dobili su i pehare, dok je bicikl, kao glavnu nagradu, dobila Ana Gojković.

 

Izvor: vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.