Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U gradskom parku obilježen Olimpijski dan

naslovna
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 23.06.2016. u 09:25

Oko 200 djece i mladih, iz dvadesetak sportskih klubova, okupilo se danas u gradskom parku povodom 23. juna, datuma koji se u svijetu slavi kao Olimpijski dan. 

Ana Petrović Njegoš, inicijator tog događaja ispred BK „Perun“, kazala je da je cilj današnjeg događaja da predstavi i pokaže Nikšić kao grad sporta, ali i sportiste koji poštuju Olimpijske vrijednosti.

„ Olimpizam je životna filozofija kojom se slave i sjedinjuju, u uravnoteženu cjelinu, kvaliteti tijela, volje i uma. Olimpzam spaja sport sa kulturom i obrazovanjem. Cilj olipmijskog pokreta je da doprinese izgradnji mirnog i boljeg svijeta edukacijom mladih kroz sport, u olimpijskom duhu, bez diskriminacije bilo koje vrste, u duhu solidarnosti i fer pleja“, kazala je ona i izrazila posebno zadovoljstvo što će na predstojećim Olimpijskim igrama u Riju učestvovati maratonka iz Nikšića, Slađana Perunović.

Okupljenoj omladini danas se ispred  opštine Nikšić obratio Milan Korać koji izrazio zadovoljstvo što se, kako je kazao, na jednom mjestu sabrao veliki broj djece.

„ Vjerujem da se među vama nalaze budući Olimpijci“, kazao je on.

Današnju manifestaciju svojim prisustvom uveličala su djeca i članovi Atletskog kluba Nikšić, BK Perun, KK Sutjeska, FK Sutjeska, OK Sutjeska, KK Onogošt. RK Čelik, DžK Trebjesa, ŽOK Nikšić, OK Nice volley, TK Sutjeska, Triatlon Klub Nikšić,PSD Javorak, OO Crvenog krsta Nikšić, BK Žarko Mijatović, Ekološki klub hortikulture Bajice, Klub vojjnih planinara Kapetan i Parabiciklistički klub Fleš.

Kao dio stalne misije Međunarodnog olimpijskog komiteta, da se sport i fizička aktivnost koriste kao alat za pozitivne promjene u društvu, Olimpijski dan je prilika za podsticanje mladih i ostalih građana širom svijeta, bez obzira na njihove sposobnosti, da se kreću, nauče prednosti fizičke aktivnosti, otkriju nove sportove i što je najvažnije, prigrle olimpijske vrijednosti – izvrsnost, prijateljstvo i poštovanje.

Današnjoj manifestaciji prisustvovao je i Ranko Jovović ispred Crnogorskog olimpijskog komiteta.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Golbal klub Nikšić sa maksimalnim učinkom, kao prvoplasirani u B grupi, izborio je plasman u finale kvalifikacionog turnira u Berlinu i nastup na finalnom turniru Lige šampiona.