Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

U23: Nikšićkim džudistima hrpa medalja na Državnom prvenstvu, “Akademičari” dominantni

dzudo
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 28.11.2016. u 09:07

Takmičari Akademika sa pet titula, bili su najuspješniji na Prvenstvu Crne Gore za mlađe seniore, koje je održano u Danilovgradu.

Zlatno odličje osvojili su: Vuk Nikčević (do 60), Marko Gušić (do 66), Nebojša Gardašević (do 81), Jovana Peković (do 70) i Kristina Milić (do 78).

U konkurenciji poletaraca Akademik je nastupio sa 17 takmičara, koji su osvojili osam medalja od toga četiri zlatne, jednu srebrnu i tri bronzane. 

Zlatne medalje osvojili su: Andrija Drašković do 25kg, Balša Miličić 28kg, Muhamed Beriša do 34kg. Među poletarkama najbolja je bila Marija Simić do 20kg. Srebrnu medalju osvojio je Šćepan Kostić u kategoriji do 50kg. Bronzane medalje osvojili su: Vanja Guzina do 20kg, Luka Tadić do 38kg i Andrija Nikčević do 42kg.

Pored Marije Simić, u konkurenciji poletarki zlata su osvojile Ljiljana Radojičić (do 28, Straševina) i Andrijana Šutović (do 31, Straševina).

Novica Milović, direktor Džudo kluba Akademik istakao je da je taj klub opet bio najuspješnija ekipa na Državnom prvenstvu.

”Ove godine osvojili smo 62 državne medalje od čega 31 titulu prvaka Crne Gore u svim uzrastima, što je veoma važan podatak s obzirom da je Državno prvenstvo najbitnije takmičenje na domaćoj sceni”, rekao je Milović

Akademik je tako nastavio tradiciju najboljih rezultata u Crnoj Gori, a pojedinci su se opet izdvojili.

”Posebno bih, sa ovog takmičenja, istakao Nebojšu Gardaševića koji je postao šampion u kategoriji do 81 kilogram i Vuka Nikčevića do 60 kilograma. Oni već odavno bilježe sjajne rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni što su potvrdili osvajanjem titula prvaka Crne Gore za uzrast mlađih seniora. Ali, za njih nije bilo mjesta na Prvenstvu Evrope u Izraelu, što je nama u klubu nepojmljivo. Nijesmo dobili zvaničan odgovor sa nadležnih adresa”, dodao je direktor Akademika.

Za takmičare DžK ”Straševina” 12 medalja

Džudo klub ”Straševina” na Državno prvenstvo odveo je 13 takmičara, koji su osvojili 12 medalja i to tri zlatne, dvije srebrne i sedam bronzanih.

U konkurenciji seniora zlatnu medalju osvojila je Ivana Nikolić do 48kg, srebrne medalje osvojile su Anđela Milović do 52kg i Sanja Vučinić do 57kg, dok su bronze izborili Milica Perunović do 63kg i Drago Šekarić do 73kg.

Kada su u pitanju poletarci, zlatne medalje ispred DžK ”Straševina” osvojili su: Ljiljana Radojičić do 28kg i Andrijana Šutović do 31kg. Bronzanim odličjima okitili su se: Anastasija Rojević do 38kg, Ilija Musić do 28kg, Danilo Backović do 38kg, Filip Kilibarda do 42kg i Vuk Nikolić do 50kg.

Pored Akademika i Straševine, uspjeh su postigli  DžK ”Trebjesa” i DžK ”Onogošt”.

Nikola Stanišić iz DžK ”Trebjesa” postao je prvak u kategoriji do 73kg, dok su Jovana Janjušević (do 63, Trebjesa) i Jovana Nikić (preko 78, Onogošt) bile najbolje u ženskoj konkurenciji.

Šampionat u Danilovgradu okupio je takmičare iz 26 crnogorskih džudo klubova.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na šestom interkontinentalnom turniru Apolon open, koji je održan u Mariboru, džudisti Akademika osvojili su ukupno 10 medalja, od čega pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane.
Proteklog vikenda održana su dva prvenstva - Prvenstvo za mlađe seniore i Prvenstvo za poletarce. Takmičari džudo kluba Trebjesa i Straševina ostvarili su zapažene rezultate.