Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
11:00
19.7.2019.

Upravni sud poništio rješenje Ministarstva sporta

Upravni sud poništio je rješenje Ministarstva sporta i mladih o brisanju Džudo saveza Crne Gore (DŽSCG) iz registra sportskih organizacija, saopšteno je iz te sportske asocijacije.


Presudom Upravnog suda Crne Gore prihvaćena je tužba DSCG protiv Ministarstva sporta i mladih.

Navodi sa da je presuda obavezujuća i da je Ministarstva sporta dužno da po njoj postupi, odnosbo da DSCG vrati prvobitni pravni subjektivitet kao jedini nacionalni savez, savez koji ima 58-godišnju tradiciju.

Iz DŽSCG kazali su da je nemjerljiva šteta koja je nanešena ugledu džudo sporta na nacionalnom i međunarodnom okviru posledica neodgovornog i nesportskog djelovanja Ministarstva sporta i mladih na čelu sa ministrom Nikolom Janovićem. 

"Samovolja i oholost bez pravnog utemeljenja, nepoštujući zakon oni rade šta god hoće: brišu, osnivaju, registruju klubove, savez, bez pravno validne dokumentacije", rekli su iz DŽSCG.

Oni su naveli da će im biti vrlo teško sanirati nesagledive posledice "tog javašluka u veoma važnoj predolimpijskoj godini, ali smo sigurni da ćemo sportistima vratiti vjeru u uspjeh".

 

izvor: Fos Media

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:03
  9.12.2019.

  Na 14. po redu međunarodnom džudo turniru Kup oslobođenja Podgorice, koji je okupio oko 350 takmičara iz zemlje i regiona, takmičari Džudo kluba Akademik ukupno su osvojili 46 medalje od čega 20 zlatnih, 17 srebrnih i 9 bronzanih.

 • 13:25
  8.12.2019.

  Na 14. po redu međunarodnom Kupu oslobođenja Podgorice takmičari DžK Trebjesa osvojili su 17 medalja.

 • 12:18
  8.12.2019.

  Na međunarodnom džudo turniru "Oslobođenje Podogrice", koji je juče održan u glavnom gradu Crne Gore, takmičari Straševine okitili su se sa deset medalja.

 • 07:46
  8.12.2019.

  Na međunarodnom "Novoletnom turniru" koji je, u organizaciji DžK Ivo Reya održan u Celju, jedini predstavnik iz Crne Gore bio je Džudo klub Onogošt, koji je nastupio sa šest takmičara i okitio se sa šest medalja.