Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uručena priznanja najboljim sportistima, Simović najavio novi pravilnik o finansiranju klubova

dodjela
niksic.me
  • Autor onogost.me
  • 18.12.2020. u 15:25

Danas su na svečanosti, koja je upriličena u sali Nikšićkog pozorišta, uručena priznanja najboljim sportistima, sportskim organizacijama i sportskim radnicima Nikšića za 2020. godinu. 

Kako se navodi u saopštenju, poštujući tradiciju dugu gotovo pet decenija Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje Opštine Nikšić organizovao je izbor najboljih sportista i ove godine, i pored činjenice da je usljed pandemije korona virusa jedan broj takmičenja  ili otkazan ili redukovan. Žiri sastavljen od predstavnika Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Sportskog centra i sportskih novinara, donio je odluku da za najboljeg sportistu Nikšića 2020. godine izabere Predraga Smolovića, karatistu Karate kluba „Onogošt“, koji je osvajač srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore u Budimpešti, a pored ovog, postigao  je i niz drugih zapaženih rezultata. 

Zahvaljujući se na izboru za najboljeg sportistu Nikšića, Predrag Smolović, je kazao da mu je čast biti u društvu najboljih i da će nastaviti još napornije, hrabrije i odlučnije da trenira kako bi ostvario zacrtane ciljeve, a prvi je osvajanje nekog od odličja sa Evropskog prvenstva.

Predsjednik opštine, Milutin Simović, je odao priznanje nikšićkim šampionima i njihovim uspjesima koji dolaze kao rezultat velikih napora i odricanja, snažne emocije i ljubavi prema svom klubu, svom gradu i svojoj državi. Ističući da nikšićkim sportistima predstoje novi uspjesi na takmičenjima kako na domaćoj, regionalnoj, tako i na evropskoj adresi, koja je svima cilj, on je izrazio nadu  da ćemo pregalaštvom, ljubavlju i energijom koju svi ulažemo na svojim radnim mjestima dostići taj plemeniti cilj koji će donijeti dobro kako sportu, tako i svim građanima Nikšića i Crne Gore. 

Ističući da pomoć sportskim klubovima iz našeg grada, koji nijesu bili u vlasništvu Opštine Nikšić nije bila dovoljna, te da će se u tom pravcu načiniti značajan iskorak, predsjednik je najavio novi pravilnik o finansiranju klubova čije će kriterijume odrediti zajedno sa predstavnicima klubova, a što će u konačnom omogućiti izdašniju pomoć, pogotovo onim klubovima koji u svojim redovima imaju reprezentativce i kvalitetno rade sa mlađim selekcijama kojima je potrebno posvetiti posebnu pažnju. 

“Drugi iskorak biće u pravcu poboljšanja sportske infrastrukture u okviru koje se dosta uradilo, tako da svjedočimo brzom završetku zapadne tribine na gradskom stadionu, izgradnji balon sale za sve selekcije FK „Sutjeska“, a ubrzo će se pristupiti i ozbiljnoj rekonstrukciji Sportskog centra za koju je obezbijeđeno 240.000,00 eura, a predviđena je zamjena parketa, nabavka sportskih rekvizita i izgradnja rampe za osobe sa invaliditetom na bazenu”, zaključio je predsjednik Milutin Simović.    

Karate klub „Onogošt“ najuspješnija je sportska organizacija u gradu čiji su takmičari ostvarili značajan broj uspjeha kako na domaćoj, tako i na međunarodnoj sceni, a njihov trener Dragoljub Fatić je najbolji trener godine. Tradicionalno, izabarni su i najbolji sportisti po sportskim disciplinama, i to: fudbaler Milutin Osmajić, košarkaš Radosav Spasojević, atletičarka Slađana Perunović, teniser Simon Knežević, džudistkinja Jovana Peković, odbojkaš Niko Perošević, članica Biciklistićkog kluba „Perun“ Nikolina Vujičić i rukometašica Sara Blečić. Za najuspješnijeg sportskog radnika izabran je Đorđije Goranović, najbolja u kategoriji rekreativaca je Bosiljka Drobnjak, dok je Ranko Perović dobio priznanje za najboljeg pedagoga fizičke kulture. Novinar RTV Nikšić Ivan Roćenović ovogodišnji je laureat za najboljeg sportskog novinara iz našeg grada.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.