Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Uručena priznanja najboljim sportistima i sportskim radnicima u godini na izmaku

22
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 27.12.2019. u 10:51

Danas je u Sportskom centru upriličena tradicionalna svečanost uručenja nagrada najboljim sportistima i sportskim radnicima Nikšića. 

Titula najboljeg sportiste grada za 2019. godinu pripala je džudistkinji Jovani Peković, dok je Fudbalski klub Sutjeska najbolja sportska organizacija.

Potpredsjednik opštine Dragan Perović čestitao je nagrađenim sportistima na uspjesima koje su ostvarili u godini na izmaku i naglasio da se s pravom kaže da je Nikšić, između ostalog, grad sporta.

Lokalna uprava Nikšića, dodao je, pomaže nikšićki sport kroz izgradnju sportske infrastrukture, obezbeđivanje besplatnih termina klubovima za treninge u Sportskom centru, kao i direktnu finansijsku pomoć klubovima.

“Tradicionalno opština Nikšić dodeljuje nagradu za najbolja sportska ostvarenja u kalendarskoj godini koja je na izmaku. I ove godine žiri je imao veoma težak zadatak. Uspješna godina za Nikšić kao grad, bila je uspješna iza nikšićki sport i nije bilo nimalo lako izabrati najbolje među mnoštvom dobrih. Svaka nagrada pojedinačno istinski je zaslužena”, poručio je Perović.

Najbolji sportista Nikšića Jovana Peković kazala je da joj je izuzetna čast što je svoj grad odabrao da bude najbolji sportista.

“Na koje god takmičenje odem, trudim se da svoj grad, svoju državu, klub i Savez predstavim u najboljem mogućem svjetlu. Zahvalila bih se svom klubu i svom Savezu što su me podržavali do sada i bez njih ne bih mogla da napravim ovakve rezultate koje sam napravila, čime sam zaslužila ovu nagradu. Takođe, zahvalnost ljudima koji su me izabrali da budem najbolji sportista grada i zahvalila bih se gradonačelniku koji je uvijek uz mene i vrednuje svaki moj rezultat”, navela je ovom prilikom Peković.

Najbolji trener u 2019. je Nikola Rakojević, dok je za najboljeg društveno-sportskog radnika izabran Marko Đukanović.

Među nagrađenima su još i Petar Kasom (skijanje), Aleksandar Bojić (odbojka), Božo Marković (fudbal), Borisav Ćirković (futsal), Nikola Malović (karate), Nataša Ćorović (rukomet), Miloš Vujović (košarka), Simon Knežević (tenis) i Slađana Perunović (atletika).

Za doprinos afirmaciji sportske rekreacije nagrađena je Margita Stijepović, dok je za najuspješnijeg pedagoga fizičke kulture izabrana Sanja Bojanić.

Novinar RTNK Zvezdan Nenezić dobio je nagradu za najboljeg sportskog novinara.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.
Na takmičenjima Gorski Kup na Kopaoniku i Dardania Kup na Ski centru Arxena Dunja Kovačević, članica reprezentacije i takmičarka Ski kluba "Pobjednik", osvojila je zlatnu medalju u slalomu i dvije bronzane u slalomu i veleslalomu u kategoriji U16.