Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pariz ostao samo san, “lavice” prekinule niz učešća na najvećim takmičenjima

rscg.me
  • Autor onogost.me
  • 14.04.2024. u 19:45
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.

Kao i protiv Njemačke, i danas je bilo mnogo muka u napadu od početka. Tanja Ivanović je brzo napravila dvije greške, nije bilo opasnosti sa bekovskih pozicija, pa se sve svodilo na guranje lopte na crtu i pokušaje da se izbore sedmerci.

Uvodna tri gola su i postignuta iz penala, a prvi iz igre tek u 12. minutu, kada je Dijana Mugoša sjajnom “kokicom” smanjila na 5:4.

Tada je Tatjana Brnović dobila prvo isključenje, a potom zbog ulaska na teren kao osma i drugu dvominutnu suspenziju, što je tim Dragana Adžića sjajno iskoristio i poveo 8:4 u 17. minutu.

Bojana Popović je uzela tajm-aut, nakon čega je njen tim zaigrao bolje u napadu, pogotovo kada je igra sa po dva beka i pivotkinje. Zahvaljujući tome je i prišao na 10:11 na malo više od četiri minuta do poluvremena, golom Matee Pletikosić iz sedmerca.

Dva minuta prije toga, preživljen je i veliki strah – nakon starta Brnovićeve nad Tamarom Mavsar, francuske sudije Karim i Rauf Gasmi su gledali snimak, ali nisu pokazale igračici Krima treće isključenje, samim tim i crveni karton.

Nažalost, uslijedili su izgubljena lopta i promašen šut Mugoše sa desnog krila, što je “dežela” iskoristila i na odmor otišla sa plus tri (14:11).

Možda bi razlika bila i veća da Atingre nije imala čak 11 odbrana, četiri više od Amre Pandžić i Maje Vojnovič zajedno.

Na početku 2. poluvremena, Jelena Despotović je iznudila sedmerac, Pletikosićeva ga iskoristila za 12:14, ali je Slovenija brzo vratila rekordnih plus četiri (16:12).

Na 17:14 je izvanredno reagovala Atingre i odbranila sedmerac Ani Gros i zicer Alji Varagić dok je na dvominutnom “hlađenju” bila Mugoša, a na 18:15 joj je uzvratila Pandžićeva i zaustavila penal Pletikosićeve, pa šut Despotovićeve.

Bilo je jasno da vrijeme nije saveznik “lavica”, a kada je Tjaša Stanko povisila na 20:15 na 17 minuta do kraja bilo je jasno da je Pariz jako daleko.

Nakon tajm-auta su dva brza gola dale Grbićeva i Despotovićeva, ali je to bilo sve, a Slovenija otišla na nedostižnih plus šest. Crna Gora u ovom sastavu nije mogla da se domogne Olimpijskih igara, pa ćemo prvi put nakon 14 godina i 17 uzastopnih velikih takmičenja nekog drugog gledati na terenu 40X20 metara.

Falile su povrijeđene Đurđina Jauković, Đurđina Malović, Ivana Godeč i Jelena Vukčević, ali i Milena Raičević, koju je selektorka obrisala kao gumicom kada ju je Budućnost suspendovala. Ni to što igra odlično u Rapidu, ni što nema bekova u rotaciji, nisu joj bili aduti da se vrati. Možda Crna Gora ni sa njom ne bi izborila Igre u Parizu, ali bi im bila makar za nijansu bliže…

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. Kapetan Zupski

      Da su lavice u predhodnom periodu malo vise igrale rukomet a manje bavile politikom ne bi izostao uspjeh vjerovatno

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Košarkaši Sutjeska večeras u posljednjem kolu Prve crnogorske košarkaške lige dočekuju Danilovgrad.
    Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić otvorio je regionalni Sajam sporta za opštine Nikšić, Danilovgrad, Plužine i Šavnik, koji se održava u Sportskom centru Nikšić.