Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Pobjeda protiv Bjelorusije

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 21.03.2024. u 21:00
Hrabri sokoli“ upisali su pobjedu u prvom meču pod vođstvom selektora Roberta Prosinečkog.

U Antaliji je savladana Bjelorusija rezultatom 2:0, a pobjeda je mogla biti i ubjedljivija. Meč sa Bjelorusijom posebno će pamtiti Demir Škrijelj – ofanzivni vezista je u 66. minutu susreta zamijenio kapitena Stevana Jovetića i upisao prvi nastup u dresu nacionalnog tima.

Od samog starta susreta naša selekcija nametnula je svoj tempo, dominirala u posjedu lopte i konstantno bila na polovini protivnika. Takav pristup donio je nekoliko prilika pred golom domaćina, pa je odbrana protivnika popustila u 27. minutu. Oduzetu loptu na sredini terena i pravovremeno dodavanje Jovetića u pogodak je jakim udarcem po zemlji pretvorio Adam Marušić.

„Sokoli“ su i nakon vođstva nastavili da drže loptu, pokušavali da nađu prostor da ugroze gol protivnika u čemu su i uspojeli u posljednjem minutu prvog dijela. Odličnu akciju po lijevoj strani u pogodak je, nakon dodavanja Andrije Vukčevića, pretvorio Nikola Krstović.

Nastavak je donio nešto odvažniju igru protivnika, koji je pokušao da ugrozi naš gol najčešće nakon kontranapada. Najbolju priliku da smanje zaostatak Bjelorusi su imali u 72. minutu, kada je zbog prekršaja Dreškovića dosuđena najstrožija kazna. Ebong je namjestio loptu na „kreč“, a na scenu stupio Mijatović – naš golman zaustavio je udarac sa bijele tačke, a zatim i pokušaj Kaplenka nakon obijene lopte.

U prvom minutu sudijske nadoknade Dušan Bakić je mogao do prvijenca u dresu ,,sokola”, međutim, njegov udarac nakon solo prodora zaustavila je stativa.

Reprezentaciju Crne Gore za četiri dana, 25. marta, očekuje prijateljski meč sa selekcijom Sjeverne Makedonije. Duel koji se takođe igra u Antaliji počeće u 20:00 časova po lokalnom vremenu (18 po srednjeevropskom).

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Najbolji crnogorski šahisti bore se od danas se do 4. maja u Herceg Novom za trofeje u Premijer, Prvoj, Ženskoj i Pionirskoj ligi Crne Gore, saopšteno je iz Šahovskog saveza.
    U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.
    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.