Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prosinečki: Igraće 10 novih igrača, samo Jovetić ponovo na terenu

FSCG
  • Autor onogost.me
  • 24.03.2024. u 18:34
Fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće sjutra u Antaliji svoj drugi prijateljski meč u ovoj godini i tako staviti tačku na ovaj ciklus priprema.

„Sokoli“ su prije tri dana pobijedili Bjelorusiju sa 2:0, prikazali su dobru igru, pa su pored dva gola mogli još par puta da zatresu mrežu rivala. Ipak, taj, ali i meč koji će igrati sjutra samo su priprema za ono što ih čeka u septembru, a to je start u Ligi nacija.

Prije nego što smo došli u Antaliju, rekao sam da će svi dobiti priliku. Sjutra će biti potpuno nova ekipa u odnosu na Bjelorusiju, tačnije biće deset novih igrača, jedino će igrati Stevan Jovetić, jer želimo da minutažu koju ima u Olimpijakosu nadoknadimo kroz reprezentaciju. Kroz ovih sedam želio sam prije svega da se svi dobro upoznamo. Rade dobro i zadovoljan sam onime što sam vidio. U utakmici protiv Bjelorusije je bilo dobro, sjutra nas čeka malo jači protivni”, rekao je Robert Prosinečki na konferenciji za novinare u Antaliji.

Sjeverna Makedonija je prije nekoliko dana remizirala sa Moldavijom – 1:1, a Prosinečki i njegov stručni štab bili su na utakmici.

”Bili smo na utakmici, ali ono što sam vidio od njih nije bilo dobro. Međutim, siguran sam da će protiv nas biti dodatno motivisanI. Odigrali su neriješeno sa Moldavcima, ali su u suštini dobra reprezentacija. Imaju kvalitetnu ekipu, dobre pojedince koji prave razliku u svojim klubovima. Neće biti nimalo lako, alo smo motivisani i želimo svakako da upišemo još jednu pobjedu”, rekao je on o rivalu.

U intervjuu osvrnuo se na igru ”sokola” na svom debiju.

”U globalu sam zadovoljan kako su momci ušli u utakmicu. Bilo je i grešaka u igri, u određenim djelovila u defanzivi, ali su momci težili ka tome što sam tražio. Prvi put smo se skupili, odradili par treninga i odigrali utakmicu. S druge strane, i Bjelorusija je imala šanse, imala je taj penal koji nisu iskoristili, a da su dali gol možda je utakmica mogla otići i u drugom smjeru. Rezultat je uvijek važan, ali ne i najvažniji, a ono što je za nas najbitnije jeste da se upoznamo i uigramo”, smatra Prosinečki.

Selektor je najavio promjene u timu, ali ne i promjene u igri.

”Šest dana je kratak period da bi se nešto novo uigravalo, ali ono što želim jeste da dobiju svi šansu. Vidjelo se recimo kod Škrijelja da nema strah, proveo je na terenu pola sata, a prvi put je ovdje. Dakle, sjutra će igrati jedna potpuno nova ekipa”, najavlio je selektor.

Na pitanje kakav mu je kompletan utisak nakon nekoliko zajedničkih dana sa igračima, strateg “sokola” je odgovorio:

”Odlična je atmosfera među igračima i to je najbitnije na početku. Novi je selektor tu i normalno je da svi žele da se dokažu. Protiv Bjelorusije smo odigrali izvanredno trkački, bili borbeni, vrlo motivisani. Igrači su željeli da pobijede… Jeste uvijek drugačije na prijateljskim utakmicama nego kad su takmičarske, ali za prvi meč je bilo odlično”, rekao je Prosinečki.

Na kraju, selektor “crvenih” se osvrnuo i na Vasilija Adžića, momka koji je sinoć omladinskoj reprezentaviciji Crne Gore donio pobjedu na Izraelom i doveo je na korak od plasmana na EP.

-Juventus nije tek tako odlučio da ga dovede. Žao mi je što nije igrao u prvenstvu u posljednje vrijeme, u tri meča koja sam pratio nijednom nije bio starter. Ne znam da li su ga čuvali da se ne povrijedi, ali ono što je sigurno je da se radi o pravom igraču. Mora naporno da radi i dobiće minutažu u Juventusu. U reprezentaciji  razmišljamo o njemu i sigurno će imati minutažu i kod nas”, poručio je Robert Prosinečki.

Sjutrašnja utakmica između Crne Gore i Sjeverne Makedonije igra se na stadionu “Mardan” od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Izvor: dan.co.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U okviru 32. kola Meridjanbet Prve crnogorske lige igra se derbi u Podgorici, gdje će Sutjeska gostovati Budućnosti.
    Rukometašice Trebjese pobijedile su u gostima Feniks 35:21 i sezonu u Drugoj ligi završile ubjedljivo na prvom mjestu, pa će od sljedeće jeseni igrati u društvu najboljih timova u Crnoj Gori.