Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Radović: Daleko smo od preuranjeno upisanih pobjeda

screenshot
  • Autor onogost.me
  • 26.08.2023. u 15:55
Selektor naše košarkaške reprezentacije, Boško Radović kazao je da je Meksiko već arhiviran i da je sav fokus na utakmicu sa Egiptom.

"Super je što smo otvorili turnir pobjedom protiv Meksika, ali ta je utakmica arhivirana. Egipat je opet jedna atipična ekipa, u tranizcijama, kontranapadima, i u nekoj disciplini igre i brža nego Meksiko, ali su u rangu što se tiče kvaliteta", kazao je Radović.

On je napomenuo da nema unaprijed upisane pobjede.

"Čeka nas još jedna utakmica gdje ćemo morati 40 minuta dobro da radimo da bi došli u situaciji da pobjedimo. Daleko smo mi od preuranjenog upisivanja bodova. Spremamo se isto kao što smo za Meksiko, fokus svih 40 minuta i nadamo se da ćemo sjutra imati jasniju sliku naše grupe".

On je imao prilike i da gleda duel Egipta sa Litvanijom.

"Litvanija je otvorila utakmicu veoma agresivno, odbrambeno, to je dalo rezultat. Međutim u drugoj četvrtini čim je smanjena agresija Litvanije, Egipat se vratio. Poslije u drugom poluvremenu Litvanija je ponovo povećala agresivnost i to je otišlo na 30 razlike".

Radović zato podvlači da je odbrana ključ svega.

"To je opasna ekipa, ako im dozvolimo ritam neki njihov, tranzicija, šutevi za tri poena, imaćemo problem. Otprilike manje- više isti je skauting kao protiv Meksika. Nadamo se da ćemo tu prevashodno odbrambenu energiju imati i sjutra i nadam se dobroj utakmici", kazao je naš selektor.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci