Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Ajkulama” oko 200.000 eura od Vlade

83056896_455217541841593_1628415955262504960_n_0
wpolo.me
  • Autor onogost.me
  • 30.01.2020. u 19:56

Na današnjoj sjednici Vlada je sa tekuće budžetske rezerve opredijelila 202,500 eura za naše bronzane ajkule.

Iz Ministarstva podsjećaju da, od kada je novi Zakon o sportu u primjeni, Crna Gora je postala vodeća država u regionu kada su u pitanju novčane nagrade za naše sportiste.

Novina je da se prvi put premije isplaćuju direktno sportistima.

Tako su ajkule ovim rezultatom stekle status sportiste sa vrhunskim reprezentativnim rezultatom i sa navršenih 35 godina dobijaće doživotnu mjesečnu naknadu.

“Ovim primjerom Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih daju podsticaj našim sjajnim sportistima da nastave u kontinuitetu da promovišu crnogorski  sport  širom Evrope i svijeta na najbolji mogući način, kao i do sada”, poručuju iz Ministarstva.

Nagrađeni reprezentativci su Dejan Lazović, Draško Brguljan, Đuro Radović, Marko Petković, Uroš Čučković, Dimitrije Obradović, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Aleksandar Ivović, Vladan Spaić, Dragan Drašković, Stefan Pješivac, Petar Tešanović kao i selektor Vladimir Gojković.

“Shodno Uredbi o nagrađivanju reprezentativci će dobiti po 15.000 eura”, ističu u Ministarstvu.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.