Autor: onogost.me
Foto: wpolo.me
20:52
11.2.2020.

"Ajkule" nadigrale vicešampiona Evrope

Crnogorska vaterpolo reprezentacija savladala je večeras selekciju Španije 11:6 u odlučujućoj utakmici za prvo mjesto u grupi preliminarne runde Svjetske lige.


Bez Aleksandra Ivovića, Đura Radovića, Uroša Čučkovića, Dimitrija Obradovića i Vladana Spaića "ajkule" su uspjele nadirati u gostima aktuelnog evropskog vicešampiona.

Izjednačena igra viđena je tokom prve dvije dionice, da bi se izabranici Vladimira Gojkovića odvojili tokom treće dionice kada je napravljena serija 5:0 i već tada je postalo jasno da će pobjedu ostvariti Crna Gora.

"Ajkule" su osigurale prvo mjesto u grupi i u četvrtfinalu će kao domaćin igrati protiv Hrvatske, a taj meč je na programu 17. marta.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  28.3.2020.

  Iz Španije nam se javio i naš sugrađanin i reprezentativac Mile Mijušković koji se nalazi u Santanderu gdje brani boje Sinfina.

 • 14:09
  28.3.2020.

  Crnogorski paraolimpijci, kao i do sada, spremno će dočekati sve nove izazove, novi termin Paraolimpijskih igara (POI) i ostalih velikih takmičenja, eventulane dopune i izmjene kvalifikacionog momenta, kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

 • 08:14
  24.3.2020.

  Našeg sugrađanina i rukometnog reprezentativca Branka Vujovića situacija sa koronavirusom zatekla je u Poljskoj gdje igra za RK Vive Kjelce.

 • 08:53
  16.3.2020.

  U trenutku kada sportska borilišta u svijetu postaju sve praznija i praznija iz razloga dobro poznatog cijelom svijetu i kada je pitanje kada će se sportska planeta ponovo “zavrtjeti“ punom snagom, naš bokserski tim doživio je “nokaut”, a da se nije ni pojavio u ring.