Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Ajkule” preslišale Gruziju i sa prvog mjesta čekaju rivala u četvrtfinalu

viber_image_2021-02-16_21-38-19
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.02.2021. u 13:23

Vaterpolisti Crne Gore savladali su Gruziju 11:9, te zauzeli prvo mjesto u grupi A olimpijskog kvalifikacionog turnira u Roterdamu. 

Izabranici Vladimira Gojkovića dobro su ušli u meč ali su Gruzijci sa druge strane odličnom igrom u napadu odgovarali na pravi način pa je nakon prve četvrtine rezultat na semaforu bio 3:3.

Iako je prštalo na obje strane u prvom kvartalu, “ajkule” su se konsolidovale u drugoj četvrtini te ovaj period utakmice riješile u svoju korist 3:1

Crna Gora je u trećem periodu igre postigla jedan gol a strijelac je bio Matković. Uoči posljednje četvrtine naša reprezentacija je imala dva gola prednosti 7:5.

Utakmica je riješena početkom poslednjeg kvartala, kada su crnogorski vaterpolisti nanizali 4 gola i na taj način stekli nedostižnu prednost.

Dobra igra u odbrani krasila je crnogorsku reprezentaciju u drugoj i trećoj četvrtini i početkom poslednje da bi nakon ubjedljive prednosti došlo i do opuštanja, što su Gruzijci iskoristili i uspjeli da smanje rezultat i izgube meč sa pristojnom razlikom.

Crnogorsku selekciju do pobjede vodili su Aleksandar Ivović, Dušan Matković i Stefan Vidović sa po dva, dok su po gol postigli Miroslav Perković, Marko Petković, Vlado Popadić, Vladan Spaić i Vasilije Radović.

U selekciji Gruzije dvostruki strijelci bili su Boris Vapenski i Giorgi Magrakvelidze.

Vaterpolisti Crne Gore zauzeli su prvo mjesto u grupi A sa 4 trijumfa i isto toliko odigranih mečeva, pa će iz grupe B čekati cetvrtoplasiranu ekipu koja će im izaci na megdan u četvrt finalu.

Vizu za olimpijske igre u Tokiju obezbjediće 3 prvoplasirane ekipe sa kvalifikacionog turnira u Roterdamu.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.