Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Brejk u Austriji se podrazumijeva

kosarkasice_crne_gore_2021_nov_kscg
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 13.11.2021. u 09:38

Košarkašice Crne Gore, nakon najtežeg protivnika u kvalifikacijama, sjutra će imati za rivala autsajdera grupe - selekciju Austrije. Baš kao što se nije očekivalo da podmlađena crnogorska reprezentacija može priprijetiti Rusiji na startu, tako se ne očekuje da ,,crvene“ mogu kiksati u Beču, već je taj brejk već upisan.

Austrija je na startu poražena od Danske 82:48, čime je jasno da je Crna Gora i sa prilično podmlađenim timom veliki favorit, tako da će naredne godine u mečevima sa Danskom juriti pobjede za drugo mjesto i pokušati da sa četiri trijumfa budu u četiri najbolje drugoplasirane selekcije, koliko ih, uz 10 pobjednika grupa, odlazi na Eurobasket.

Prvi meč sa Ruskinjama donio je manje – više očekivano. Istina, od španskog stručnjaka na klupi Crne Gore Alberta Antunja, koji je mijenjao Jelenu Škerović, možda se očekivalo da će izrotirati sve igračice, da će neke dobiti šansu da se vidi koliko objektivno mogu protiv jakog rivala. U svakom slučaju vidjelo se da podmlađena Crna Gora teško može parirati ozbiljnijim selekcijama, posebno ne tokom svih 40 minuta. Ali uz želju, energiju i borbenost, pokazalo se da imamo adute za budućnost.

– Naravno da boli poraz, ali moramo da budemo svjesne kvaliteta rivalki koje su igrale na visokom nivou. Bez Jelene Dubljević i Snežane Aleksić, selektorke Jelene Škerović, koja je zbog kovida propustila utakmicu, nije bilo lako, a to je sve ostavilo traga na nama. Imale smo slab početak, uspjele smo da se vratimo u par navrata, ali one su tada pokazale kako su šuterski jaka reprezentacija. Moramo da budemo sigurnije, ali to će doći sa iskustvom. Sada moramo da se borimo, vjerujemo jedna drugoj i držimo fokus 40 minuta – rekla je Dragana Živković, reprezentativka Crne Gore.

Duel sa Austrijom prilika je da neka nova reprezentacija upiše prvi trijumf i tako najavi da će i u ovom sastvu imati što da pokaže.

– Imale smo ogroman motiv, ali jednostavno Rusija je jača. Sada smo se fokusirale na Austriju, a bez obzira na poraz u prvom kolu, nema potcjenjivanja. Svjesne smo koliko nam treba ta pobjeda, tako da idemo maksimalno ozbiljno i oprezno, sa željom da dođemo do trijumfa. Vjerujem da ćemo prvi ciklus završiti na pravi način, što bi donijelo dodatnu energiju uoči narednog, koji može biti ključni za plasman dalje – objasnila je Marija Leković, pozitivno otkriće za crnogorsku reprezentaciju, jer u njenom liku naš nacionalni tim dobija pleja koji će tek blistati…

 

Izvor: pobjeda.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.