Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crna Gora nošena sjajnom publikom savladala Bjelorusiju

36329583_10155725744341867_4467368498737184768_n
Branko Čupić
  • Autor onogost.me
  • 28.06.2018. u 20:47

Košarkaška reprezentacija Crne Gore večeras je, potpomognuta sjajnom nikšićkom publikom, uspjela da savlada Bjelorusiju rezultatom 80:69 i tako izbori plasman u narednu fazu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Izabranici Zvezdana Mitrovića su u, do posljednjeg mjesta punom Sportskom centru, uspjeli da naprave prevagu tokom trećeg dijela igre i tako obezbijede neophodan trijumf za nastavak kvalifikacija.

U meč su agresivno ušla oba tima, ali su se gosti bolje snalazili pod košem protivnika i već na samom startu napravili prednost. Ipak su do isteka desetog minuta crnogorski reprezentativci uspjeli da uzvrate i svedu razliku na minus jedan.

U drugoj četvrtini je nastavljena izjednačena borba pa nijedan tim nije uspijevao da se odlijepi u ovom dijelu igre, a na veliki odmor se otišlo sa rezultatom 33:32.

U trećoj dionici “Crveni” uspijevaju da naprave prevagu, posebno dobrom igorm u odbrani, i već nakon nekoliko minuta igre stižu do dvocifrene razlike koju su zadržali do kraja četvrtine, pa je nakon trećeg dijela meča naša selekcija vodila 61:47.

U posljednjem dijelu igre crnogorski košarkaši su uspjeli zadržati stečenu prednost iako su Bjelorusi u jednom momentu imali minus sedam. Međutim, trojke Bjelice i Ivanovića na tri minuta prije kraja otklonile su sve dileme oko pobjednika.

Najefikasniji u našoj selekciji Bjelica sa 18 poena, te Ivanović i Nidam sa po 12. Kod gostiju Parahovski je upisao 15 poena. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.
Snove o četvrtom uzastopnom učešću na olimpijskim igrama Crnoj Gori je raspršio čovjek koji nam je donio jedino odličje sa najveće smotre svjetskog sporta - tim Bojane Popović je u direktnom obračunu za odlazak u Pariz poražen od Slovenije Dragana Adžića 26:30, pa će niz učešća "lavica" na OI stati na tri, a "dežela" prvi put u istoriji biti dio elite.