Autor: onogost.me
Foto: RSCG
14:29
18.2.2020.

Crnogorski kadeti bolji od Turske

Muška kadetska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je danas Tursku 23:16, u trećem kolu B grupe Mediteranskog prvenstva u Atini.


Crnogorski kadeti upisali su treći trijumf, nakon što su juče, prvog takmičarskog dana, savladali Maroko 20:14 i Hrvatsku 22:16.

Selekcija trenera Brana Božovića za trijumf protiv Turske dobila je maksimalnih pet, a nakon tri kola ima 13,5 bodova.

Prema propozicijama, na Mediteranskom šampionatu utakmice se igraju u okviru tri trećine, koje traju po 15 minuta.

Reprezentacija koja dobije trećinu osvaja bod, a trijumf na kraju meča donosi dva boda.

Neriješen rezultat u trećini boduje se pola boda, dok remi na kraju donosi objema ekipama po bod.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Luka Vukićević sa sedam, Vojislav Vukić je dodao šest, gol manje Arsenije Dragašević.

Crnogorski kadeti danas će igrati i protiv Španije, dok će posljednjeg dana grupne faze, odmjeriti snage protiv Sjeverne Makedonije i Tunisa.

 

Izvor: Mina

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:08
  28.3.2020.

  Iz Španije nam se javio i naš sugrađanin i reprezentativac Mile Mijušković koji se nalazi u Santanderu gdje brani boje Sinfina.

 • 14:09
  28.3.2020.

  Crnogorski paraolimpijci, kao i do sada, spremno će dočekati sve nove izazove, novi termin Paraolimpijskih igara (POI) i ostalih velikih takmičenja, eventulane dopune i izmjene kvalifikacionog momenta, kazao je predsjednik Paraolimpijskog komiteta (POK) Igor Tomić.

 • 08:14
  24.3.2020.

  Našeg sugrađanina i rukometnog reprezentativca Branka Vujovića situacija sa koronavirusom zatekla je u Poljskoj gdje igra za RK Vive Kjelce.

 • 08:53
  16.3.2020.

  U trenutku kada sportska borilišta u svijetu postaju sve praznija i praznija iz razloga dobro poznatog cijelom svijetu i kada je pitanje kada će se sportska planeta ponovo “zavrtjeti“ punom snagom, naš bokserski tim doživio je “nokaut”, a da se nije ni pojavio u ring.