Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Crnogorski kadeti u elitnoj rundi kvalifikacija

37269232e39f0f1a0c47688a1ce1f144
FSCG
  • Autor onogost.me
  • 08.11.2016. u 17:33

Kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore plasirala se u elitnu fazu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, drugu godinu zaredom.

Uefa je jutros na zvaničnom sajtu objavila spisak reprezentacija koja su prošle preliminarnu rundu kvalifikacija i zvanično potvrdila ono što se već znalo - selekcija Borisa Miličkovića plasirala se u elitnu fazu kao jedna od pet najboljih trećeplasiranih selekcija.

Crna Gora je prošlog mjeseca zauzela treće mjesto u grupi na kvalifikacionom turniu u Sloveniji, iza Francuske i domaćina, a ispred Estonije. Francuzi su osvojili sedam bodova, Slovenija pet, a Crna Gora četiri boda.

Promjene sistema takmičenja u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo kadeta uslovile su da mjesto u elitnoj rundi takmičenja nađe i pet najboljih trećeplasiranih selekcija iz svih 13 grupa preliminarne runde, a Crna Gora ne da je bila među najboljih pet, već se našla na prvom mjestu najboljih trećeplasiranih, ispred Ukrajine, Belgije, Češke i Jermenije, koje su takođe prošle dalje. 

Tako će se kadetska reprezentacija Crne Gore naći u bubnju za elitnu fazu kvalifikacija za EP, koji će se održati 13. decembra. "Mladi sokoli" će dobiti tri jaka protivnika za mečeve koji se igraju u martu naredne godine.

Domaćin Evropskog prvenstva za kadete biće Hrvatska.

 

vijesti.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Iako su izuzetno oslabljeni neigranjem osam igrača koji su bili planirani, košarkaši Crne Gore su ipak morali da prikažu mnogo više na startu "Akropolis kupa". Tim Boška Radovića je bio potpuno nemoćan protiv Grčke, bez ikakve ideje kako da probije odbranu rivala, zbog čega je izgubio 86:57.
Mlada ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore poražena je večeras od Srbije 74:50 (21:14, 19:17, 19:11, 15:8) u prijateljskoj utakmici na Zlatiboru.