Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Crveni” na startu sa Španijom

kluz_prvi_trening_5
KSCG
  • Autor onogost.me
  • 01.09.2017. u 09:14

Muška seniorska košarkaška reprezentacija Crne Gore igraće danas u Klužu sa Španijom utakmicu prvog kola C grupe Evropskog prvenstva u Turskoj, Izraelu, Finskoj i Rumuniji.

Biće to premijerni meč za izabranike Bogdana Tanjevića na trećem učešću našeg državnog tima na Eurobasketu, na kojem je primarni cilj osvajanje jednog od prva četiri mjesta u grupi koja donose plasman u eliminacionu rundu koja će se igrati u Istanbulu.

Reprezentacija je u Kluž stigla u srijedu oko 23 sata po lokalnom vremenu, a u četvrtak odradila i prvi trening u ”Polivalenta” areni u kojoj će se igrati utakmice grupe C.

Bek Suad Šehović obećava požrtvovanost njega i saigrača kako bi pokušali da pobijede favorizovanu Španiju.

“Španija ne samo da je favorit u grupi, već i na cijelom Evropskom prvenstvu. Čast je igrati protiv takvog velikana. Sjutra ćemo dati sve od sebe, pripremili smo se, a da li će to biti dovoljno za pobjedu, vidjećemo”, rekao je Šehović.

Šehović je igrao i na prethodnom Evropskom prvenstvu, u Sloveniji 2013. godine, kada je Crna Gora takmičenje završila u grupi. Ovog puta ima recept za prolaz dalje…

“Treba da budemo mirni. Od prve utakmice da krenemo, damo sve od sebe, pa onda svaka naredna. Jednu po jednu da pripremamo, analiziramo i ako uđemo hladne glave u svaku utakmicu i puni energije, mislim da će biti dovoljno za prolaz dalje”, dodao je Šehović.

Mađarska i Rumunija su glavni konkurenti crnogorskoj reprezentaciji za prolaz u narednu rundu.

“I na prošlim prvenstvima nam se dešavalo da budemo kvalitetniji od ostalih i da očekujemo veliki rezultate i domete, pa se ispostavilo pogrešno. Svakog protivnika treba shvatiti ozbiljno, kao da je svaki protivnik Španija i sa takvim stavom ćemo dati više od naših mogućnosti i pokazećemo kvalitet potreban za pobjede”, zaključio je Šehović.

Plejmejker reprezentacije Nikola Ivanović smatra da će meč sa Španijom koristiti ekipi na dizanju samopouzdanja i kvalitetu igre za naredne mečeve koji će biti presudni za prolaz u narednu fazu.

“Prva utakmica je protiv kandidata za osvajanje Evropskog prvenstva. Utakmicu treba da shvatimo kao veliki izazov, prilika da pokažemo šta znamo, da odigramo na najvećem nivou. Rezultat nije u prvom planu, ali se nadam da će utakmica koristiti za dizanje samopouzdanja i kvalitet igre za naredne protivnike”, rekao je Ivanović.

Od početka priprema cilj reprezentacije je plasman u narednu fazu.

“Cilj je dosta realan i svi očekujemo prolaz u drugu fazu. Očekujem pobjede protiv Rumunije, Mađarske i Češke, dok će meč sa Hrvatskom biti izuzezno dobar i nadam se pobjedi”, zaključio je Ivanović.

Crna Gora će igrati u Grupi C sa Španijom, Češkom, Mađarskom, Rumunijom i Hrvatskom.

Timovi iz grupe C u osmini finala ukrštaju sa ekipama iz grupe D, u kojoj su Srbija, Turska, Rusija, Letonija, Belgija i Velika Britanija.

Košarkaši koje vodi selektor Bogdan Tanjević prvu utakmicu na turniru igraće danas od 16 sati i 45 minuta protiv aktuelnog prvaka Starog kontinenta, Španije.

U ostalim mečevima C grupe, u 15 sati počeće duel Mađarske i Hrvatske, dok će se u 20 sati i 30 minuta sastati Češka i Rumunija.

Prenos utakmice možete pratiti na TVCG 1.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Omladinska fudbalska reprezentacija Crne Gore igraće u grupi 8 preliminarne runde kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
Na Evropskom prvenstvu krajem godine, rukometašice Crne Gore igraće u grupi sa Rumunijom, Češkom i Srbijom, odlučeno je na žrijebu u Beču. Šampionat će se igrati od 28. novembra do 15. decembra u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.