Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dva različita lica “lavica” i pobjeda nad Bjelorusijom

reprezentativke_cg_u_rukometu
RSCG
  • Autor onogost.me
  • 16.04.2021. u 17:28

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore savladala je Bjelorusiju 29:23 u prvom baraž meču za prolaz na Svjetsko prvenstvo. Potpuno dva različita poluvremena vidjeli smo u “Bemaks areni” u Podgorici, dok je domaća selekcija meč prelomila u nastavku susreta.

Počelo je dobro za „lavice“, imale su dva gola prednosti, pa se činilo da će biti dosta lako sa Bjeloruskinjama. Ipak, pad u igri je bio više nego evidentan, pa su gošće vrlo brzo došle do izjednačenje, a već u 13. minutu i do prednosti. Kulak je bila nezadrživa u tim momentima, uspjela je za kratko vrijeme da postigne šest golova. Vodila se velika borba, rezultat je uglavnom bio u egalu, dok je nervoza bila primjetna u napadu kod domaćih rukometašica. Najraspoloženija za igru u redovima crnogorske reprezentacije bila je Đurđina Jauković, koja je u prvom poluvremena postigla šest golova. Poslije 30 minuta igre, „lavice“ su stekle gol prednosti 14:13.

U drugom poluvremenu drugačije stanje na terenu. Crnogorske reprezentativke preko sjajne Đine Jauković, te Ramusović, Džaferović i Radičević poslije nepunih osam minuta igre u nastavku dolaze do pet golova prenosti. Sa dobrom igrom su nastavile „lavice“, dok se Bjeloruskinje nijesu snalazile dobro u napadu kao u prvom poluvremenu. Majda Mehmedović je sa nekoliko majstorskih golova donijela plus osam u 51. minutu, kada je pitanje pobjednika definitivno bilo riješeno. Do kraja susreta Bjeloruskinje su uspjele da smanje na minus šest za konačnih 29:23.

Najefikasnija u pobjedničkoj ekipi bila je Jauković sa devet golova, dok je na drugoj strani Kulak postigla osam pogodaka.

Revanš susret zakazan je za utorak u glavnom gradu Bjelorusije, Minsku.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je od Finske 1:2 u petom kolu grupe E, kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.