Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Dvojica Nikšićana u kadetskoj selekciji: Sanjamo medalju na EP

page
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 18.08.2017. u 05:49

Istorijski uspjeh ostvarila je kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva, što nije uspjelo nijednoj generaciji košarkaša do sada.

Vršnjaci iz Italije i Litvanije su savladani na putu među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta, a svoj doprinos uspjehu mladih crnogorskih košarkaša dali su i dvojica Nikšićana, Nikola Bojičić i Bojan Tomašević, koji su za naš portal podijelili svoje utiske sa dosadašnjeg dijela prvenstva, kao i očekivanja uoči polufinala sa Srbijom.

“Našem velikom uspjehu i prolasku u polufinale je doprinio veliki optimizam, hemija u ekipi, veliko srce i bornenost. A ne smijem izostaviti i naše navijače koji su u svakom meču punili salu i pravili sjajnu atmosferu”, kazao je Bojičić.

“Uspjehu reprezentacije doprinio je odličan rad, atmosfera i naša želja pred domaćom publikom da pokažemo najbolje”, dodaje Tomašević.

Mladi duh naših sugrađana odiše optimizmom i sada zajedno sa saigračima i cijelom državom sanjaju da se popnu na pobjedničko postolje i dođu do jedne medalje, a svakako da je ona zlatnog sjaja najveća njihova želja.

“Napravili smo najveći uspjeh od formiranja samostalne Crne Gore tako što smo se plasirali u četiri najbolje ekipe u Evropi u našem godištu. Atmosfera u ekipi je fenomenalna, od starta prvenstva dišemo zajedno i sanjamo o zlatu”, ističe Nikola.

Odličnu atmosferu ističe i Bojan.

„Idemo polako ali sigurno, korak po korak i očekivamja svih nas su ista, da osvojimo jednu od medalja”, optimista je Bojan.

Rival crvenih u polufinalu je jedan od favorite takmičenja, reprezentacija Srbije, pa su momci svjesni da je velika prepreka pred njima, ali se nadaju da je uz pomoć publike mogu preskočiti i doći u poziciju da se u direktnom duelu bore za pobjednički pehar.

“Srbija je jedna veoma jaka ekipa i to je pokazala u ranijem toku prvenstva. Mi smo puni optimizma pred taj meč i očekujemo da ćemo pred punom “Moračom” na krilima navijača srušiti Srbiju, a o potencijalnom zlatu ćemo razmisljati ako prođemo meč sa Srbijom”, oprezan je Bojičić.

Direktan prenos meča koji se igra večeras od 20.30h možete pratiti na sledećem youtube kanalu.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crna Gora je i u revanšu braža izgubila od Italije (34:32), čime je kompletirala loš nastup i zasluženo je ostala bez plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Rukometaši Italije iznenadili su reklo bi se i sami sebe i potpuno zasluženo nadigrali Crnu Goru u Konversanu 32:26 u prvom meču baraža za Svjetsko prvenstvo.