Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Finci bolji od “sokola”, sudije pokvarile fudbalski ugođaj

  • Autor onogost.me
  • 26.09.2022. u 22:41
Fudbalska reprezentacija Crne Gore poražena je kod kuće od Finske 0:2 u utakmici šestog kola Lige nacija-lige B. Meč u Podgorici obilježila je jaka kiša, ali i sporne sudijske odluke uglavnom na štetu domaćina.

Umalo su Finci poveli nakon duplog pasa Antmana i Kamare u 6. minutu. Ipak, gol je spriječio Mijatović sjajnom reakcijom i odbranom.

Uzvratili su “sokoli” u 13. minutu. Kontra, Mugoša je povukao po lijevoj strani, centrirao i pronašao Jovetića. Kapiten reprezentacije je odlično otvorio stopalo, šutirao, ali je golman gostuju bio fenomenalan.

Crna Gora je u 17. minutu ostala sa igračem manje, drugi žuti dobio je Tomašević. Francuski arbitar Leteksije je, čini se, prestrogo sudio.

Finci su odmah pokušali iz prekida, a do kraja poluvremena su imali još nekoliko udaraca ka golu Mijatovića. Ipak, ostalo je 0:0 nakon prvih 45 minuta.

Već na startu drugog poluvremena, 47. minutu, semafor na Stadionu pod Goricom je zatreperio 0:1. Antman je iskosa sa lijeve strane, sa desetak metara, pogodio suprotni ugao Mijatovićevog gola.

U 53. minutu 0:2. Kalman je bio sam na drugoj stativi i nije mu bilo teško da nakon centaršuta Antmana glavom postigne pogodak.

Sudije su potpuno pokvarile fudbalski ugođaj, a kao još jedna potvrda za takvu tvrdnju je i crveni karton za selektora Radulovića. Protestovao je šef struke posle očigledno loše odluke pomoćnika i nepravedno dosuđenog auta Fincima. Gosti su nervozu domaćina iskoristili da na miran način privedu meč kraju. Mogao je Đurđević da postigne gol u 88. minutu, ali je to spriječio odbrambeni igrač gostiju. Zabilježeni su i pokušaji Camaja i Balića, ali nije bilo promjene rezultata.

Crna Gora je na kraju ciklusa u Ligi nacija-ligi B, zauzela treće mjesto na tabeli iza Bosne i Hercegovine i Finske, te ispred Rumunije. I u narednom ciklusu “sokoli” će igrati u ligi B.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Takmičarka džudo kluba Straševina Andrijana Šutović osvojila je bronzanu medalju na Evropskom kupu za kadete (U18) koji je održan u Berlinu.